Zandvoort: luisteren naar De Drie Haringen

maart 2023

Lekker luisteren en ondertussen heel veel wijzer worden! De nieuwe Zandvoortse podcast 'De Drie Haringen' neemt iedere maand een duik in het convenant dat de gemeente en de ondernemers met elkaar sloten. In het kleine dorp met zijn strand, circuit en stedelijke allure is veel gaande. In de podcast spreken tafelgasten uitgebreid over de thema’s en afspraken uit het convenant en gaan in op actuele ontwikkelingen.

Podcasten is hot!

Overal poppen podcasts op. Logisch, want het is een laagdrempelige manier om complexe en maatschappelijke onderwerpen aan te snijden. Het luistert lekker weg en hoeft niet lang te duren. Ideaal tijdens een autorit, wandeling of op de achtergrond bij het sporten. Toch is het opnemen van een podcast vanuit een samenwerking tussen gemeente en ondernemers relatief nieuw.

Publiek-private samenwerking

De nieuwe podcast in Zandvoort is een initiatief van de Zandvoortse Courant en wordt gemaakt in samenwerking met Ondernemersplatform Zandvoort en ondernemersmanager Floor Thomasse (Stad & Co). Iedere aflevering wordt een gesprek – geleidt door Floor – aangeknoopt met twee gasten uit de publieke en/of private sector. De naam ‘De Drie Haringen’ is niet voor niets gekozen als naam voor de podcast. Floor: “De ene haring staat voor publiek, de andere voor privaat en ik ben de verbindende factor. Bovendien zitten er drie haringen in het logo van de gemeente Zandvoort.”

De diepte in

Een aantal thema’s uit het convenant zijn vrij ingewikkeld of liggen gevoelig. Het doel van ‘De Drie Haringen’ is om bepaalde actuele onderwerpen te verduidelijken richting de ondernemers, vastgoedeigenaren en andere belanghebbenden uit het centrum van Zandvoort. Floor:

Door een goed gesprek te voeren aan de podcasttafel hopen we inzicht te geven in verschillende belangen en keuzes en begrip te creëren.

Gasten en onderwerpen

In de eerste aflevering waren wethouder Lars Carree en de voorzitter van Ondernemersbelangen Zandvoort (OBZ) Dick Hulsebosch te gast. Floor: “We hebben vooral gesproken over ondernemersmanagement. Waarom is er een ondernemersmanager actief en wat heeft Zandvoort er aan?” Onderwerpen die nog op de agenda staan voor volgende afleveringen zijn het lokale parkeerbeleid, het ondernemersfonds (in oprichting) en de Dutch Grand Prix.

Tips

Ook een podcast optuigen? Het is verstandig om de handen in een te slaan met lokale radio of pers. Zij beschikken over de technische middelen en een platform met bereik. Ook een onafhankelijk gespreksleider is van meerwaarde. “Ik ben als ondernemersmanager op de hoogte van alles wat speelt, ken de Zandvoortse partijen en weet daardoor wie ik voor welk onderwerp aan tafel wil hebben. Ik weet door mijn onafhankelijke rol ook wat gevoelig ligt. Dat maakt dat ik ervoor zorg dat zowel publieke als private belangen goed worden uitgediept.” Aldus Floor.

Benieuwd naar de Zandvoortse podcast? De eerste twee afleveringen zijn nu te beluisteren via Spotify.

meer weten?

 

Floor Thomasse

senior adviseur
mail mij     LinkedIn