Video: Dommeldistrict Eindhoven

Eerder dit jaar was 'vakschool voor creatief talent' SintLucas in Eindhoven op zoek naar stageplekken. De opdracht: een promovideo maken. Stad & Co hielp een handje en bracht de studenten in contact met winkelgebieden en bedrijventerreinen voor wie zo'n video interessant zou kunnen zijn. De ondernemers en de studenten maakten vervolgens zelf afspraken: over de inhoud, de werkwijze en de planning. De resultaten - promovideo's voor acht gebieden in Eindhoven en omgeving - werden onlangs gepresenteerd en mogen er zijn!

Positieve ontvangst

De ondernemers in de gebieden zijn blij met het resultaat en zetten de promovideo’s meestal ‘voor het echie’ in. Zo deelt het Emma District de video op de eigen socials en pakt het Dommel District het nog groter aan: zij gebruiken de video in hun nieuwe gebiedscampagne. De Bergen was vooral gecharmeerd door de samenwerking met de studenten en belicht dit punt volop in de reguliere communicatie.

‘’Erg leuk om aan dit project mee te werken, de creativiteit van de studenten in te zetten en elkaar te inspireren. Mooi om te zien hoe ze het hebben opgepakt.’’

-Denise Jacobs, Retail Marketing & Branding Specialist – Emma District

Vervolg

De grafische opleiding van SintLucas bekijkt momenteel samen met Stad & Co hoe praktijkopdrachten in de toekomst vormgegeven kunnen worden. Één ding is in ieder geval zeker: de acht gebieden van 2021 doen weer mee en maken een nieuwe promovideo! Het onderwerp staat nog niet vast, maar het thema ‘duurzaamheid en vergroening’ is een grote kanshebber.

Wij hebben- vanuit een maatschappelijk oogpunt en belang – korte lijnen met onderwijsinstellingen en maken tegelijkertijd gebruik van onze netwerken in stedelijke gebieden. Samen met SiNTLUCAS zijn we actief in de regio Brabant.

meer weten?

 

Peggy Smulders

adviseur
mail mij     LinkedIn