Video: autovrije ambities

Arjen Lubach wekt onze interesse met een item over autoluwe binnensteden. Op z’n ‘Lubachs’ maakt hij duidelijk hoe steeds meer gemeenten werken aan het verbeteren van hun binnenstad. Steden als Nijmegen en Den Bosch zetten in op minder auto's en meer ruimte voor groen en gezelligheid.

Minder verkeer, meer kwaliteit

Het idee? Minder uitlaatgassen, meer leefbaarheid. Er is weerstand, zeker. Ondernemers vrezen voor hun klanten en bewoners voor hun bereikbaarheid. Maar de theorie én praktijk leert: autoluwe binnensteden zijn aantrekkelijker voor bezoekers, zijn veiliger, verlagen de CO2-uitstoot en verhogen de levenskwaliteit. De uitdaging? Balans vinden tussen toegankelijkheid en leefbaarheid. Bovendien vraagt een transitie om flexibiliteit van ondernemers, bewoners én bezoekers.

Veelbesproken thema

Stad & Co werkt door heel Nederland, in verschillende gemeenten en winkelgebieden.  Het wel of niet invoeren van een autoluwe beleidsmaatregelen is een onderwerp dat dagelijks aan de orde komt. Een van onze expertises ligt in het sturen op een gedragen besluit, waar zo veel mogelijk partijen zich in kunnen vinden.

 Met durf en doorzettingsvermogen kunnen autoluwe binnensteden een succes worden. De sleutel? Luisteren, aanpassen, duidelijke communicatie en vooral: keuzes durven maken. Want uiteindelijk wint iedereen bij een centrumgebied waar het leven voorrang heeft. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief & blijf op de hoogte van onze activiteiten en projecten.

*  Website URL