Video: 7 tips uit het Shopping Street Innovation Lab

De 7 tips uit het Shopping Street Innovation Lab

In 2017 en een deel van 2018 was de Beethovenstraat het decor van het Shoppingstreet Innovation Lab. Een initiatief van de BIZ-vereniging Beethovenstraat om het onderwerp retailinnovatie op de kaart te zetten.
Het doel van het Lab was om (zelfstandig) ondernemers en bezoekers kennis te laten maken met innovaties en te onderzoeken wat het effect van deze innovatie is op o.a. klantbeleving, omzet, traffic etc. In het Shoppingstreet Innovation Lab zijn 16 innovaties bij 20 ondernemers gebruikt en getest. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam zijn er 5 innovaties onderzocht, wat heeft geresulteerd in 6 artikelen.

Een bijzonder mooi project, dat we afsluiten met deze video met de 7 tips uit het Lab.

Meer informatie, video’s en artikelen vind je (link: https://shoppingstreetinnovationlab.com text: hier).
Dit project was een samenwerking van BIZ-vereniging Beethovenstraat, Hogeschool van Amsterdam, Q&A, HBMEO en Stad & Co. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Stichting Detailhandelsfonds en Gemeente Amsterdam. Het Lab is aanleiding geweest voor een vervolgonderzoek dat de Hogeschool de komende 2 jaar uitvoert in de Beethovenstraat en Oud-West te Amsterdam.

meer weten?

 

Floor Thomasse

senior adviseur
mail mij     LinkedIn