Veilige en gastvrije terrassen

mei 2020

Vooruitlopend op het kabinetsbesluit over de openstelling van terrassen, hebben de horecaondernemers in Eindhoven een gezamenlijk plan opgesteld om dit op een veilige én gastvrije manier te kunnen doen. Dit plan – ‘Horeca Eindje vooruit’ gedoopt – wordt komende week beoordeeld door de gemeente Eindhoven en de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

De afgelopen weken heeft Koninklijk Horeca Nederland afdeling Eindhoven samen met een groep horecaondernemers uit de binnenstad keihard gewerkt aan de ontwikkeling van een gemeenschappelijk plan dat er voor moet zorgen dat de horeca op een veilige en gastvrije wijze open kan gaan.

De horeca in Eindhoven kijkt en er ontzettend naar uit om open te gaan en hun gasten weer te mogen ontvangen, veiligheid en gastvrijheid staan hierbij voorop. “Wij hebben daarom het initiatief genomen om met elkaar stevig na te denken over hoe we op een verantwoorde wijze weer onze zaken kunnen openen” aldus Ruud Bakker, voorzitter van KHN afdeling Eindhoven.

Meer ruimte nodig
Naast dat het belangrijk is om weer open te kunnen gaan is het van belang dat de horeca meer ruimte krijgt voor hun terrasexploitatie. Ook al is er nog veel onduidelijk en heeft het landelijke protocol van de KHN geen juridische status, toch vindt de binnenstedelijke horeca het belangrijk om met een gemeenschappelijk plan te komen. Want stil zitten is geen optie vinden de deelnemers aan de werkgroep.

Binnen het plan wordt per gebied gekeken wat de mogelijkheden zijn om op een verantwoorde wijze meer ruimte te creëren voor de terrassen. “We hebben graag meegewerkt aan het plan ‘Horeca Eindje vooruit’ van KHN omdat het ons helpt te bepalen onder welke voorwaarden en met welke maatregelen wij onze terrassen weer op een verantwoorde en veilige manier open te krijgen”, aldus Tom van Brussel, lid van de werkgroep terrassen.

Deelgebieden binnenstad
De huidige aanpak betreft horeca in de binnenstad van Eindhoven in de volgende deelgebieden Dommelkwartier, Kleine Berg, Kerkstraat (incl. Catharinaplein), Markt, Smalle Haven, Stratumseind (incl. Stadhuisplein), Van Abbe Kwartier, Victoriapark en Wilhelminaplein.

Het horecaplan bestaat uit twee documenten:
Horeca Eindje Vooruit (het protocol)
• Aanpak heropening terrassen Binnenstad Eindhoven (maatregelen per deelgebied, plan in ontwikkeling)

Vragen? We horen het graag: info@stadenco.nl