Utrecht: tweede Stagestraat gestart op bedrijventerrein Nieuw Overvecht!

maart 2018

Na meerdere Stagestraten in de winkelcentra in Utrecht gerealiseerd te hebben, heeft Stad & Co vorig jaar februari 2017 de eerste Stagestraat op een bedrijventerrein gerealiseerd. Stad & Co werkt hiervoor samen met het Europees Sociaal Fonds, de Gemeente Utrecht en het Werkgeversservicepunt.

Werkervaring op bedrijventerrein Nieuw Overvecht

Tien ondernemers op bedrijventerrein Nieuw Overvecht hebben het afgelopen jaar hun deuren opengezet om werkervaringsplaatsen te bieden aan tien kandidaten die zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt konden vergroten. Bedrijventerrein Nieuw Overvecht heeft zich de afgelopen jaren getransformeerd tot een gemengd gebied, waar ondernemers in de detailhandel, zorg, techniek, retail en logistiek samenkomen. Een uitgelezen kans voor de realisatie van diverse werkervaringsplekken en succesvolle matching met kandidaten, zo bleek.

Ontwikkeling kandidaten

Zo doorliep kandidaat Ewoud met veel succes een werkervaringstraject bij kringloopbedrijf De Goede Winkel en maakt hij kans op een betaalde baan. Kandidate Sara ontwikkelde bij de Lampgigant haar administratieve werkzaamheden, waardoor zij weer een stap dichterbij haar droombaan als secretaresse komt.

Nieuwe werkervaringsplekken

Momenteel zijn we druk bezig met het in kaart brengen van de volgende tien werkervaringsplekken en zijn de eerste kandidaten van deze nieuwe ronde gestart met hun werkzaamheden.

Ben je sociaal ondernemer in het gebied en wil je graag meedoen? Of ben je uitkeringsgerechtigd kandidaat en op zoek naar een opstapje richting de arbeidsmarkt?

meer weten?

 

Peggy Smulders

adviseur
mail mij     LinkedIn