Utrecht: in gesprek met de stad

februari 2019

Op 19 februari was het zo ver: Stad & Co had de eer om met de gemeente Utrecht en haar inwoners te spreken over evenementenlocaties. Een participatieavond waar circa 200 Utrechters samen nadachten over verschillende thema’s op het gebied van evenementen. Een zeer geslaagde avond met veel positieve inbreng. Hoe we dat deden?

Utrechters benaderen

Een aantal weken geleden viel er bij 10.000 willekeurig gekozen inwoners van Utrecht een brief op de deurmat. Een uitnodiging om deel te nemen aan het ‘gesprek met de stad’ over evenementenlocaties. Beoogd doel van onze lotingsmethodiek: komen tot een zo representatief mogelijke groep Utrechters. Na aanmelding en loting bleven hiervan circa 200 inwoners over als uitverkorenen om deel te nemen aan het stadsgesprek. Daarnaast benaderden we belangenorganisaties en evenementenorganisatoren die stadsbreed actief zijn.

Samen in gesprek

Pascal Spijkerman van Stad & Co trapte de avond af met een interactieve paneldiscussie. Een scala aan belangenbehartigers kreeg de gelegenheid om ten overstaan van de zaal te reageren op stellingen als: ‘Utrecht is een snelgroeiende stad, en het aantal evenementen moet meegroeien’. Maar ook: ‘Evenementen moeten beter verspreid worden over het jaar’. Inwoners in de zaal stemden eveneens mee via hun telefoon. Deze interactieve sessie bood de deelnemers goed inzicht in de verschillende belangen die spelen rondom Utrechtse evenementenlocaties.

‘Met een grote groep Utrechters spreken we vanavond over #evenementen in de stad. Hoe kunnen we bijvoorbeeld komen tot leuke evenementen. En ook passende evenementen in de buurten en wijken verspreid over #Utrecht’

– wethouder Klaas Verschuure (Twitter) –

meer weten?

 

Pascal Spijkerman

partner
mail mij     LinkedIn