In het winkelgebied zitten veel Arabische en Oosterse zaken; gevolg van energiek ondernemerschap van arbeidsmigranten en opvolgende generaties uit Marokko en Turkije. Vraagstukken zijn er ook, met als voornaamste uitdaging het vinden van een antwoord op het wereldwijd veranderende consumentengedrag. Daarnaast zijn Utrecht en Lombok zelf ook in beweging, wat impact heeft op de Kanaalstraat.
In 2017 zijn bewoners en ondernemers begonnen om samen een buurtvisie uit te werken. Het idee was een eigen ‘beleidskader’ te ontwikkelen voor de geplande herinrichting van de straat. Hoewel de belangen niet altijd gelijk zijn, rolde er wel een duidelijke gemeenschappelijke wens uit: een vitaal en veilig (winkel)gebied.
De winkeliersvereniging Lombok en de gemeente Utrecht bouwen samen inmiddels volop verder op deze buurtvisie. Om het winkelgebied te versterken en toekomstbestendig(er) te maken, wordt onder andere gewerkt aan de positionering en branding, een passende branchering en versterking van het ondernemerschap. De vastgoedeigenaren zijn hierbij een onmisbare schakel. Een eerste bijeenkomst om met elkaar kennis te maken, staat gepland. Straatmanager Peter van Gool: ‘Werken aan de economische vitaliteit en branchering van het gebied kan niet zonder hun betrokkenheid. Gecommitteerde eigenaren zijn net als winkeliers, bewoners en de gemeente essentieel voor een sterke en gastvrije Kanaalstraat!’
Meld je dan (link: https://www.platformdenieuwewinkelstraat.nl/agendaitem/najaasseminar-november#Formulier text: hier) aan.
Deelname is inclusief het onderzoeksrapport ‘5 jaar BIZ in Nederland’, de toolbox ‘Beter met BIZ’, alle workshops en een walking dinner.
De deelnamekosten zijn € 150,-. Leden van INretail/Vakcentrum krijgen 50% korting en betalen € 75,-. Relaties van Stad & Co en deelnemers van DNWS kunnen zich gratis inschrijven.
‘5 jaar BIZ in Nederland: eerlijk zullen we alles delen’ is een initiatief van Stad & Co en DNWS en wordt mede mogelijk gemaakt door: provincie Noord-Holland, ministerie EZK, gemeenten, BIZ’en.