Tilburg: transformatiesucces Piushaven vraagt om krachtig vervolg

september 2019

Met een museum met 13 historische binnenvaartschepen, een zeilschool, een stadstuinderij, lokale goede doelen, evenementenorganisatoren, bewoners, horeca, ondernemersvereniging en de gemeente op één noemer komen? In Tilburg gebeurt het.

Gebiedsontwikkeling

De bijna honderd jaar oude Piushaven in Tilburg heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan. Nadat de economische betekenis vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw langzaam afneemt, raakt de haven in het slop. Begin jaren 90 springen de bewoners van het havengebied in de bres. Ze voorkomen dat de haven volledig wordt gedempt. De reddingsactie wordt het startpunt van een zeer succesvolle grootschalige gebiedsontwikkeling. De Piushaven is vandaag de dag een van de meest levendige, aantrekkelijke en beeldbepalende woon/leisuregebieden in Tilburg.

Piushaven Community

De stakeholders van de Piushaven vormen een bont gezelschap. Hoewel het alle partijen ‘goed gaat’, is er behoefte aan een toekomstbestendige gezamenlijke organisatievorm. Immers: succes komt te voet en gaat te paard. Hoe zorgen de partners er samen voor dat de Piushaven ook in de toekomst vitaal en leefbaar blijft en de juiste strategische keuzes maakt? En hoe realiseer je die vervolgens?

meer weten?

 

mail mij     LinkedIn