Stad & College

Kennen jullie dat gevoel van ‘wauw, wat heb ik toch een gave baan’? Dat gevoel bekroop me laatst weer heel sterk toen ik een gastcollege gaf.

Visie op binnensteden

Bijvoorbeeld bij The Student Hotel in Eindhoven, aan een groep laatstejaarsstudenten Vastgoed en Makelaardij van de Fontys. Hun ochtendprogramma stond geheel in het teken van hospitality, en ik vertelde ze over ons project Gastvrije Binnenstad. Het gaf een kick om onze visie op binnensteden met ze te delen, en om van de nieuwe generatie te horen hoe zij die toekomst voor zich zien. Een leuke bijkomstigheid is dat één van deze studenten nu bij ons loopt!

Overlast en criminaliteit in uitgaansgebieden

Eind januari stond ik ook voor een collegezaal. Deze keer verzorgde ik samen met mijn collega Lisa een gastcollege bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. We waren uitgenodigd bij het vak Preventie en Bestraffing bij de opleiding Criminologie. We deelden onze kennis over twee uitgaansgebieden waar wij betrokken zijn bij de aanpak van overlast en criminaliteit: Stratumseind (Eindhoven) en de Overpoort (Gent, België). Ook daar merkten we dat studenten het leuk vinden om te horen over concrete toepassingen in de praktijk.

Gastcollege, presentatie of workshop

We worden steeds vaker gevraagd om ergens in het land een gastcollege, presentatie of workshop te verzorgen. Niet alleen studenten maar ook ondernemers, bewoners, ambtenaren en bestuurders vinden het leerzaam om te horen over onze kennis en praktijkervaringen. Voor ons is het heel leuk om onze expertise met een breed publiek te mogen delen, en daarnaast houden de kritische vragen van de toehoorders ons scherp.

Stad & College

Omdat we zoveel meerwaarde zien in het delen van expertise, hebben we besloten om Stad & College te gaan ontwikkelen. Hierin gaan we verschillende manieren bundelen om kennis te delen, waaronder masterclasses, coaching, presentaties, seminars en workshops. Ook komt er aandacht voor verschillende werkvormen en methodieken die wij als waardevol ervaren in ons werkveld. Metaplan, stadsgesprekken en placemakinggames kunnen bijvoorbeeld op veel plekken worden ingezet om ideeën én draagvlak te genereren bij belanghebbenden. Daarover binnenkort meer! En voor nu op naar het volgende optreden in onze Stad & Collegetour!

meer weten?

 

Nicole Haas

senior adviseur
mail mij     LinkedIn