Sliedrecht: op weg naar een toekomstbestendige Kerkbuurt

mei 2018

Ondernemers van de Kerkbuurt (het centrumgebied van Sliedrecht) en de gemeente Sliedrecht zoeken naar de interventies die de komende jaren moeten worden gepleegd om de Kerkbuurt toekomstbestendig te maken. Zij vroegen Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) om advies.

Bruisend hart van de Alblasserwaard

Het dorp Sliedrecht ligt in de gelijknamige gemeente, langs de rivier ‘Beneden Merwede’ en vlakbij Nationaal Park De Biesbosch. Deze Zuid-Hollandse gemeente telt 25.000 inwoners. Het centrum van Sliedrecht vormt al decennialang het bruisend hart van de regio Alblasserwaard. Ondernemers van de Kerkbuurt, zoals het centrumgebied wordt genoemd, zijn trots op de diversiteit en kwaliteit van het winkel- en horeca-aanbod, maar maken zich tegelijkertijd zorgen over de toekomstbestendigheid van hun gebied. De economische crisis heeft de afgelopen tien jaar ook in Sliedrecht zijn sporen achtergelaten; onder andere is er sprake van veel leegstand en achterstallig onderhoud van het vastgoed.

Kom in actie!

Stad & Co is een van de experts van DNWS en begeleidt het ‘DNWS kom in actie’-traject in het centrum van Sliedrecht. De aanpak bestaat uit de volgende stappen om de stakeholders in Sliedrecht van concreet advies te kunnen voorzien.

Deskresearch

Gestart wordt met een deskresearch, ter voorbereiding op het intakegesprek met de lokale stakeholders. Nadat de lokale situatie en verwachtingen in kaart zijn gebracht wordt het gebied door de stakeholders en onder leiding van de DNWS-expert geschouwd.

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn