Samen de stad groener maken!

Wat is het toch mooi om het resultaat van goede samenwerking in de praktijk te ervaren! Enkele ondernemers uit De Bergen in Eindhoven trokken de stoute schoenen aan, afgelopen jaar haalden ze stoeptegels naast hun panden uit het trottoir en plaatsen daar mooie klimmers! Die sloegen aan! Prachtig ondernemers(burger)initiatief. Het idee ontstond om dat in de hele Bergen te gaan uitzetten. De Bergen is toch immers de meest duurzame wijk van Eindhoven, …..al jaren.

Samenwerken sorteert effect

De ondernemers zochten de samenwerking, met de BIZ (bedrijveninvesteringzone, een fonds van, voor en door ondernemers uit de binnenstad van Eindhoven) met de bewoners via de BV de Bergen, met collega ondernemers, met de vastgoedeigenaren, met de gemeente Eindhoven. Al deze partijen staken de handen uit de mouwen, de één om de portemonnee te trekken, de ander om mee te graven en te poten en de laatste om de rommel op te ruimen.

‘Zo gezegd, zo gedaan’ en ‘waar een wil is is ook een weg!’. De ondernemers staan bekend als slagvaardig, wat in hun bolletje zit moet er ook uit en gebeuren; en snel! Binnen enkele dagen lag er een uitvoeringsplan, een bedrijf met groene vingers kon de juiste planten leveren, de bewoners zorgden voor de extra handjes, de gemeente hielp mee, de vastgoedeigenaren zagen de toegevoegde waarde. Dus…..graven!

Met resultaat!

Twee dagen waren er voor nodig om de eerste straat aan te pakken, de Kleine Berg is nu een oase van beginnend groen. De aanpalende straten, zoals de Bergstraat, doen al goed mee. Alle andere straten in de wijk en het Wilhelminaplein volgen de komende maanden. Prachtig! Groen, bloeiers, samenwerken, duurzaam. Een geweldig mooi project waar alle partijen echt samenwerken! Iedereen vanuit zijn of haar kracht. De een het zware werk, de ander aanwijzingen geven, de beste stuurlui staan ook hier aan wal! In het kader van burgerparticipatie nam de Ergon de overgebleven steentjes en zand mee; over bijdrage leveren gesproken! Wat een toppers.

We gaan het doel behalen: het mooiste, duurzaamste en authentiekste wijkje van Eindhoven blijven. Nu en in de toekomst: dus water geven en koesteren! Want bloemen houden van mooie mensen en die wonen in De Bergen.

Eric van Stad & Co

meer weten?

 

mail mij     LinkedIn