Rotterdam: samen voor een bruisend Hart van Katendrecht

december 2018

Bruisend De Kaap Katendrecht, in de volksmond De Kaap genoemd, is een bruisend gebied. Met theaters, leuke restaurants, een verhalenhuis, alternatieve winkels, de Fenix Food Factory, koffietentjes en café’s en een divers aanvullend aanbod is het Deliplein hip geworden en Katendrecht een groot succes.

BIZ voor een sterke samenwerking

De ondernemers van het Deliplein en de omgeving zijn zich bewust van de naderende ontwikkelingen en de potentie van het gebied, maar ook van de grilligheid. De ondernemers willen hun gebied gezamenlijk aantrekkelijker en leefbaarder maken. Echter, dit kan alleen als zij samenwerken, er een structureel budget beschikbaar is en freeriders worden tegengegaan.
Om deze redenen zeiden zij volmondig ‘Ja’ tegen de BIZ! 36 van de 37 ondernemers brachten hun stem uit, waarvan er 3 ongeldig waren, de overige stemmen waren allemaal positief. Een 100% score dus vóór de BIZ!

Vier doelen

De ondernemers hebben de volgende vier doelen vastgesteld om als BIZ gezamenlijk te investeren in een duurzame toekomst voor het Hart van Katendrecht:

  1. De samenwerking tussen de ondernemers in het gebied en op de Wilhelminapier intensiveren.
  2. Meer grip/invloed krijgen op/bij verdere ontwikkelingen in het gebied.
  3. Het Deliplein & omgeving aantrekkelijk, onderscheidend en herkenbaar profileren en positioneren bij relevante doelgroepen.
  4. Extra (bij het karakter van de buurt en de verwachtingen van de bezoekers passende) levendigheid en bedrijvigheid bevorderen in het gebied.
BIZ Hart van Katendrecht