Gebiedsmanagement

Bundeling van gezamenlijke belangen Maasstraat

Stad & Co biedt een helpende hand bij het uitvoeren van het winkelstraatmanagement. De Maasstraat koos uiteindelijk voor een bundeling van gezamenlijke belangen door de oprichting van BIZ Maasstraat.

De Maasstraat

De Maasstraat is een stadse straat met een dorps karakter in Amsterdam. Hier vind je hippe koffietenten, populaire restaurants, trendy modezaken en exclusieve delicatessen. In de meeste speciaalzaken staat de eigenaar zelf nog in de zaak.

Professionele ondersteuning

Stad & Co biedt een helpende hand bij het uitvoeren van het winkelstraatmanagement. Actief management kan bijdragen aan de instandhouding van een goed functionerende winkelstraat en het versterken van het ondernemersklimaat. De winkelstraatmanager ondersteunt de ondernemersvereniging bij verdere professionalisering. Gewerkt wordt aan de hand van de thema’s ‘samenwerking’, ‘marketing en promotie’, ‘uitstraling, leefbaarheid en veiligheid’ en ‘beleving’.

BIZ Maasstraat

De Maasstraat deed het tot voorheen zonder eigen vereniging. De Maasstraat koos uiteindelijk in 2015 voor een bundeling van de gezamenlijke belangen door de start van de BIZ Maasstraat. Een bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarin ondernemers samen tijd en geld steken in het veiliger en aantrekkelijker maken van het gebied. Het is een nieuwe manier van samenwerken die veel voordelen biedt. De activiteiten van een BIZ zijn aanvullend op die van de gemeente. Het verschil tussen een BIZ en een gewone ondernemersvereniging is dat in een BIZ alle ondernemers meebetalen. Stad & Co heeft een helpende hand geboden bij het realiseren van een BIZ in de Maasstraat.

Meer informatie?

Interesse in het oprichten van een BIZ of benieuwd naar de mogelijkheden van winkelstraatmanagement? Ga dan naar de samenwerkende stad.

meer weten?

 

Floor Thomasse

senior adviseur
mail mij     LinkedIn