Ondernemersfondsen

Eerste van der Helststraat op de kaart Amsterdam

De Eerste van der Helststraat is een straat in Amsterdam-Zuid, De Pijp. De straat loopt van noord naar zuid vanaf de Stadhouderskade, Singelgracht naar het Sarphatipark. Stad & Co heeft tot en met 2016 het winkelstraatmanagement in de Eerste van der Helststraat in Amsterdam uitgevoerd. De focus voor het winkelstraatmanagement in deze straat lag op het realiseren van een openbare ruimte waar de ondernemers blij mee zijn.

Herprofilering

Naar aanleiding van de wensen van de ondernemers heeft er een herprofilering plaatsgevonden in het gebied. Hierdoor heeft de openbare ruimte een grote kwaliteitsboost gekregen. Daarnaast lag de focus op het zoeken naar een oplossing voor het fietsparkeerprobleem, het herplanten van de bomen en de oplevering van de Rode loper.

Speerpunten

Tot 2016 deed de ondernemersvereniging van de Eerste van der Helststraat het zonder een BIZ. Om de eenheid van het horeca- en winkelgebied te vergroten (zowel fysiek als niet-fysiek) en om het gebied meer op de kaart te zetten is ervoor gekozen om een BIZ op te richten. De ondernemers van de straat hopen met het realiseren van een BIZ bij te dragen aan de volgende punten:

  1. Het vergroten van de eenheid van het gebied, zowel fysiek als niet-fysiek;
  2. Het profileren van het gebied, zodat de buurtbewoners én de Amsterdammer deze buurt weet te vinden voor haar boodschappen en horecabezoek;
  3. Het verbeteren en bewaken van de uitstraling en veiligheid van het gebied, zodat een aangenaam verblijfsklimaat wordt ervaren door de bezoekers;
  4. Professionalisering van de vereniging en vergroten van de samenwerking en cohesie tussen de ondernemers in het gebied.

Stad & Co helpt

De hulp van Stad & Co is ingeschakeld om de wensen, die zijn ontstaan door de herprofilering, samen met de stakeholders te realiseren. Tot slot heeft Stad & Co het bestuur ondersteund bij het uitvoeren van het BIZ-plan. Begin 2016 is de BIZ Eerste van der Helststraat opgericht.

meer weten?

 

Floor Thomasse

senior adviseur
mail mij     LinkedIn