Gebiedsmanagement
Ondernemersfondsen

Winkelstraatmanagement en BIZ Beethovenstraat Amsterdam

De ondernemers in de Amsterdamse Beethovenstraat werken al jaren samen aan een sterkere lokale economie. Stad & Co begeleidt de ondernemers in verschillende vormen.

De Beethovenstraat in Amsterdam

In het goed georganiseerde gebied De Beethovenstraat in Amsterdam Zuid, kwamen we ‘blinde vlekken’ tegen. Jaren terug kreeg de Beethovenstraat te maken met een ‘identiteitscrisis’. Paste het imago van chique straat vol met- en voor oude dames nog wel bij de werkelijkheid? Het antwoord was nee. De buurt blijkt een veel jonger, creatiever en eigenwijzer publiek te hebben dan verwacht. Jonge gezinnen en tweepersoonshuishoudens voeren de boventoon.

Winkelstraatmanagement

Winkelstraatmanagement heeft als doel het duurzaam verbeteren van het economisch functioneren van een winkelstraat, op zo’n manier dat zowel de ondernemers, de bewoners en bezoekers en de eigenaren van het vastgoed een positieve ontwikkeling doormaken. Actief winkelmanagement kan bijdragen aan de instandhouding van een goed functionerende winkelstraat en het versterken van het ondernemersklimaat. Stad & Co ondersteunt de Beethovenstraat al enkele jaren in de vorm van winkelstraatmanagement.

BIZ Beethovenstraat

Sinds 2014 werken de ondernemers in de Beethovenstraat al samen in een BIZ-vereniging. 2019 stond in het teken van de BIZ-verlenging. En met succes! De BIZ Beethovenstraat is het tweede termijn ingegaan. Een geweldig resultaat van de samenwerking tussen het bestuur en de ondernemers. Stad & Co heeft zowel in 2014 als in 2019 de BIZ-oprichting en -verlenging begeleid.

Positionering en gebiedsbranding

Naast het winkelstraatmanagement heeft Stad & Co de ondernemers in de Beethovenstraat ook geholpen met het bepalen van een scherpe positionering en het ontwikkelen van een aansprekend gebiedsbrand (gebiedsmerk).

meer weten?

 

Charlie Hoge

adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Floor Thomasse

senior adviseur
mail mij     LinkedIn