Gebiedsmanagement
Ondernemersfondsen

Versterken samenwerking binnenstad Veenendaal

De binnenstad van Veenendaal is met meer dan 300 winkels en horecazaken hét kloppend hart van Veenendaal en omstreken. Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente werken er samen, maar willen dit (nog) beter gaan doen. Stad & Co is in 2022 ingeschakeld om de bestaande organisatiestructuur verder te helpen. Parallel begeleidt Stad & Co de herstemming van de Stichting BIZ Winkelstad Veenendaal.

Slagvaardiger en professioneler

Veenendaal wil zich van winkelstad naar binnenstad ontwikkelen. Een aantrekkelijke verblijfsplek die mensen verbindt, met volop mogelijkheden om te ontmoeten en te beleven. Veenendaal heeft de luxe dat de binnenstadspartners al actief samenwerken aan het vergroten van de bezoekersbeleving. De partners stemmen in diverse overleggen de activiteiten af. Toch blijkt er behoefte aan centrale regie en een integraal binnenstedelijk samenwerkingsverband dat zich bezig houdt met overkoepelende thema’s als marketing, evenementen en uitstraling.

Van gesprekken naar advies

Stad & Co heeft een groot aantal (individuele)

gesprekken gevoerd met betrokkenen. Op basis van die verzamelde informatie en opgedane inzichten is een advies geformuleerd voor het intensiveren en professionaliseren van de binnenstedelijke samenwerking in de binnenstad van Veenendaal.

BIZ Winkelstad Veenendaal

Parallel aan dit proces liep de eerste termijn van de BIZ Winkelstad Veenendaal af. De ondernemers en eigenaren zijn door Stad & Co ondersteund bij de herstemming van de BIZ voor een tweede termijn. De gecombineerde BIZ  is verlengd voor 5 jaar. Het werken met goed geïnformeerde en enthousiaste ambassadeurs was in dit traject de sleutel tot succes.

Soortgelijke projecten

Oprichting en verlenging BIZ Haarlem Binnenstad

 

Versterking samenwerking Spakenburg Centrum

 

Binnenstedelijke samenwerking Eindhoven

 

meer weten?

 

Janneke den Ouden

partner
mail mij     LinkedIn
 

Marius Drissen

senior adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Charlie Hoge

adviseur
mail mij     LinkedIn