Gebiedsmanagement

Stapperspanel Eindhoven

Vrijwilligers voorzien de Eindhovense horeca van controle en advies op het gebied van brandveiligheid.

Succesvol initiatief

Naast de vaste verenigingen en kwaliteitskringen die de Eindhovense horeca rijk is, heeft ook het ‘Stapperspanel’ al geruime tijd een vaste vorm aangenomen. Vrijwilligers die een cursus hebben gevolgd bezoeken op vaste momenten de horecagelegenheden in de binnenstad, om daar te kijken hoe het gesteld is met de brandveiligheid. De vrijwilligers voorzien de ondernemers van controle en advies op het gebied van brandveiligheid. Het panel focust daarbij op de nooduitgangen, noodverlichting en brandblusapparatuur.

Signaleren en informeren

Het panel heeft een signalerende taak en geen handhavende taak. Er is dus geen sprake van een ‘officiële controleronde’ zoals de brandweer deze houdt. Informeren van ondernemers én het alert maken van burgers op veiligheid in uitgaansgelegenheden is het doel. Het Stapperspanel helpt ondernemers én zorgt voor betrokkenheid in het uitgaansleven. Het initiatief is een succesvol instrument gebleken.

“We doen dit rond de dagen dat er mogelijk meer gevaar is dan normaal, zoals rond de kerstdagen en met carnaval.”

-Serge Hoes, Stapperspanel

Rol Stad & Co

Stad & Co biedt secretariële ondersteuning aan de uitvoerende vrijwilligers en zorgt voor terugkoppeling richting de bestaande horecaverbanden.

Meer informatie

Ook een vraagstuk rondom veiligheid in horecagebieden? Ga dan naar de inclusieve stad.

meer weten?

 

Peggy Smulders

adviseur
mail mij     LinkedIn
 

mail mij     LinkedIn