Visie & strategie

Participatiesessies Dutch Grand Prix Zandvoort

Back on track! In 2020 zou de Formule 1 officieel in Nederland terugkeren op het Circuit Zandvoort. De coronapandemie gooide echter roet in het eten. Het evenement werd uitgesteld tot het eerste weekend van september 2021. Met de nieuwe datum in zicht, gaan de voorbereidingen weer van start. Stad & Co is ingeschakeld om enkele bewonersbijeenkomsten te organiseren.

Bewonersbijeenkomst

In het eerste weekend van september 2021 staat het Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix (DGP) evenement op de agenda.  Om de enorme operatie die een Grand Prix met zich meebrengt ook in het dorp in goede banen te leiden, organiseren DGP en de gemeente Zandvoort een aantal digitale bewonersbijeenkomsten. Doelstelling: de verhoudingen tussen burgers en bestuurders verbeteren en de effectiviteit en beheersbaarheid van besluiten vergroten. Tijdens de avond wordt er stilgestaan bij de totale gang van zaken, de wensen, doelen en activiteiten van het evenement en bij de financiële, juridische en technische kaders.  

Hoge opkomst

De opkomst is hoog. Er is veel behoefte aan het uitwisselen van ideeën en meningen, onder andere over de organisatie van het evenement. Inwoners, de wethouder, de raceorganisator en de Circuit-directeur staan uitgebreid stil bij de coronasituatie in relatie tot het evenement. Ook is er veel aandacht voor mobiliteitsvraagstukken en voor de side-events waarmee ondernemers economische spin-off willen realiseren.

Rol Stad & Co 

Stad & Co ondersteunt raceorganisator DGP en de gemeente Zandvoort van a tot z bij de organisatie van de informatiebijeenkomsten: techniek, inhoudelijke voorbereiding en gespreksleiding.

meer weten?

 

Pascal Spijkerman

senior adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Charlie Hoge

adviseur
mail mij     LinkedIn