Gebiedsmanagement
Visie & strategie

Markten verenigen in Den Haag

Met meer dan acht verschillende warenmarkten en meer dan 600 betrokken marktondernemers is Den Haag een bruisende stad. Dit brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee op het vlak van organiseren, samenwerken en communicatie. Sinds begin 2024 vervult Stad & Co de rol van marktcoördinator, in opdracht van de gemeente Den Haag.  

Acht markten 

Den Haag staat bekend als een echte marktstad, dankzij haar diverse en levendige marktaanbod. De ‘Haagse Markt’ aan de Herman Costerstraat is een van de grootste openluchtmarkten van Europa, waar bezoekers alles vinden: van verse groenten en fruit tot kleding en elektronica. Daarnaast zijn er diverse wijkmarkten die wekelijks verse producten en diverse waren aanbieden, zoals de Markt Loosduinen en de Markt Leyweg. Ook kent de stad seizoensgebonden themamarkten zoals de antiek- en boekenmarkt op het Lange Voorhout. De markten vormen een belangrijk onderdeel van het lokale leven en dragen bij aan de economische en sociale dynamiek van Den Haag.  

Rol van Stad & Co 

Alle markten worden aangestuurd vanuit de afdeling markten van de gemeente Den Haag. Stad & Co zet zich in voor het vergroten van de aantrekkingskracht van alle markten voor ondernemers én bezoekers. Ook wordt gewerkt aan het verhogen van de organisatiegraad. De focus ligt op het verbeteren van de samenwerking en communicatie tussen de gemeentelijke organisatie, marktondernemers, markten onderling en andere stakeholders. Tot slot is het aansturen, coördineren en versterken van de promotionele activiteiten ook onderdeel van de opdracht.  

Soortgelijke projecten

Positionering en samenwerking Baarn Centrum

 

Ambitie en Actie Agenda Binnenstad Enschede

 

Binnenstadsplan 2033 Den Haag

 

meer weten?

 

Jorge van Vliet

senior adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Romy Beukeboom

adviseur en onderzoeker
mail mij     LinkedIn