Gebiedsmanagement

Horecaontzeggingen Eindhoven

De horecaondernemers in Eindhoven hebben geregeld te maken met incidenten tijdens uitgaansavonden. De ondernemers willen hun grip vergroten op bezoekers die zich misdragen en hebben behoefte aan toegangsontzeggingen. De eerste stap lijkt nu gezet.

Samen werken aan een veilig uitgaansgebied

Horecaondernemers in Eindhoven kunnen voortaan een toegangsontzegging aanvragen wanneer er een incident plaatsvindt in hun zaak. Op deze manier kunnen ze bezoekers die zich misdragen tijdens het uitgaan voor een bepaalde tijd toegang weigeren. Afhankelijk van de ernst van het voorval, kan deze ontzegging gelden voor één zaak (een individuele horecaontzegging) of voor alle aangesloten horecabedrijven in de binnenstad (een collectieve horecaontzegging).

Samenwerkingspartners

Binnen dit project werken Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Eindhoven, de politie en Stichting Horecaplatform Eindhoven samen. Stad & Co is actief betrokken geweest bij de totstandkoming van dit initiatief en de samenwerking. De Stichting Horecaplatform Eindhoven beheert de database en administratie van de horecaontzeggingen. Stad & Co is nu het aanspreekpunt voor alle horecaondernemers en de politie rondom de ontzeggingen.

meer weten?

 

Eugène van Gerwen

oprichter en senior adviseur
mail mij     LinkedIn