Visie & strategie

Visie en horecabeleid Valkenswaard

De gemeente Valkenswaard kan en moet zich meer onderscheiden van de andere kernen in de regio. Met name op het vlak van horeca valt er nog veel te winnen. Stad & Co ontwikkelt een gezamenlijke visie en een integraal horecabeleid in samenwerking met de gemeente, brouwerijen en horeca-ondernemers.

Positionering Valkenswaard

Eersel en Bergeijk profileren zich als “Parels in de Kempen” voor en door de “contente mens”, met veel groen en recreatiemogelijkheden. Zo beschikken Eersel en Bergeijk over ruim aanbod op het vlak van verblijfsrecreatie (campings als Ter Spegelt en De Paal, Kempervennen, Zwarte Bergen). Beide kernen leveren daarmee ook een belangrijke bijdrage aan het recreatieve en horeca-aanbod in Valkenswaard.

Horeca Valkenswaard

Het horeca-aanbod in Valkenswaard was vroeger een enorme trekpleister, met een aantrekkingskracht die buiten de regio reikte. Nu is die aantrekkingskracht (veel) kleiner. Valkenswaard heeft een kwantitatief overaanbod als het gaat om horeca. De kwaliteit van het aanbod is hier een aandachtspunt. Met de focus op ‘leisure & pleasure’ kan en moet Valkenswaard zich in de regio meer onderscheiden van de andere kernen.

Samen werken aan één visie

Stad & Co is door de gemeente Valkenswaard gevraagd om als onafhankelijke partij het proces te begeleiden dat moet leiden tot de totstandkoming van een gezamenlijke  visie en een integraal horecabeleid. Als onafhankelijke partij heeft Stad & Co vorm gegeven aan het samenwerkingsproces tussen alle betrokken stakeholders: gemeente, horeca en brouwerijen.

meer weten?

 

Eugène van Gerwen

oprichter en senior adviseur
mail mij     LinkedIn