Gebiedsmanagement

Gebiedsmanagement Beursplein Utrecht

Utrecht heeft een stadsbreed ondernemersfonds. Elk gebied beschikt over haar eigen budget en mag zelf bepalen waar het geld aan wordt besteed. Zo ook het Beursplein. Stad & Co helpt de ondernemers uit dit gebied sinds 2021 bij het formuleren van gezamenlijke doelen en het nemen van slimme en toekomstbestendige beslissingen.

Nieuw zakendistrict Utrecht

Het Beursplein bestaat uit het Jaarbeursplein, het Westplein en het begin van de Graadt van Roggenweg. Het gebied huisvest verschillende hotels, bedrijven, start-ups, theaters en eventruimtes. Het plein vormt het middelpunt van alle bedrijvigheid. Het gebied groeit langzaam uit tot een hotspot voor werk en entertainment. Het heeft de allure van een zakendistrict en laat zich inspireren door de Amsterdamse Zuidas. De ondernemers hebben dan ook de gezamenlijke ambitie om een soortgelijke gebiedsontwikkeling door te maken. Samenwerking, binnen het gebied én met omliggende gebieden, is hierbij essentieel.

Basis op orde

Stad & Co voert het gebiedsmanagement uit voor het Beursplein. Op ons advies zijn de ondernemers en eigenaren inmiddels formeel georganiseerd in een stichting. Dit betekent dat de stichting financiële beslissingen kan nemen over de besteding van de middelen.

Ambitie & Actie Agenda

Ook zijn inmiddels alle stakeholders in en rondom het gebied uitvoerig gesproken over ieders toekomstplannen en ambities. De verzamelde input is verwerkt tot een Ambitie & Actie Agenda Gebiedsmanagement Beursplein Utrecht. Deze is tijdens een speciale ‘Espresso for the Mind’ door scheidsrechter Bjorn Kuipers aan de wethouder overhandigd.

Zeven ambities

Een van de gezamenlijk doelen is een schoon, veilig en aantrekkelijk Beursplein voor alle gebruikers. Ook willen alle partijen ‘een groene blik naar de toekomst’ stimuleren, waarin gezond leven voorop staat en samen werken aan het Beursplein als ‘levendige hotspot’. De komende tijd gaat de stichting onder begeleiding van Stad & Co aan de slag met het verwezenlijken van de ambities.

Soortgelijke projecten

Centrummanagement Wervershoof

 

Verbinder en adviseur ondernemersverenigingen binnenstad Eindhoven

 

meer weten?

 

Charlie Hoge

adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Pascal Spijkerman

partner
mail mij     LinkedIn
 

Peter van Gool

senior adviseur
mail mij     LinkedIn