Gebiedsmanagement

Een kick-start van 1,5 miljoen voor de Alkmaarse economie

Gemeente Alkmaar heeft een Stimuleringsfonds van € 1,5 miljoen beschikbaar gesteld om, wanneer de corona beperkingen verminderen, de economie een extra impuls te geven door initiatieven op het gebied van ondernemen, cultuur en sport te ondersteunen. Het fonds maakt deel uit van de coronamaatregelen van de gemeente. Bij de hulpmaatregelen COVID-19 lag de nadruk op noodhulp. Bij het Stimuleringsfonds ligt de focus juist op de toekomst. Hierbij zet de gemeente nadrukkelijk in op activeren en ondersteunen van vernieuwende economisch-maatschappelijke initiatieven.

Stimuleringsfonds – focus op de toekomst

Het fonds financiert ideeën die vanuit het hart van Alkmaarders komen en de Alkmaarse economie veerkrachtiger maken. De ideeën betreffen initiatieven die een breed en gezamenlijk belang dienen en impact maken. Deze initiatieven kunnen door iedereen worden aangedragen. Zo wordt de denkkracht van de inwoners en ondernemers gebruikt.

Beoordelingscommissie

Het college van B&W heeft een beoordelingscommissie ingesteld die de initiatieven beoordeelt die in aanmerking kunnen komen voor een financiële bijdrage vanuit het fonds. De beoordelingscommissie weerspiegelt de betrokken sectoren in de Alkmaarse samenleving: bedrijven, horeca, winkels, cultuur en sport.

De beoordelingscommissie van het stimuleringsfonds kan nu echt van start. Ik wens ze heel veel succes! Ik ben heel benieuwd welke initiatieven er gaan komen om de economie van de gemeente Alkmaar weer vooruit te helpen na de afgelopen moeilijke periode.

– Pieter Dijkman, wethouder Economie gemeente Alkmaar.

Advies en ondersteuning

Gemeente Alkmaar heeft Stad & Co gevraagd om de beoordelingscommissie van onafhankelijk voorzitterschap te voorzien, en hierbij te adviseren en organiseren.

meer weten?

 

Marlot van Dijken

senior adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn