Visie & strategie

De Nieuwe Winkelstraat: Hoofddorp

Samen met DNWS werken we aan een toekomstbestendig Hoofddorp. 

De Nieuwe Winkelstraat

Platform De Nieuwe winkelstraat (DNWS) is een (onafhankelijk) kennis- en netwerkcentrum gericht op de toekomst van winkelgebieden in Nederland. Stad & Co is als adviseur en expert bij het Platform betrokken. Samen met DNWS, plaatselijke stakeholders zoals ondernemers en de gemeente en de lokale Rabobanken helpen we winkelgebieden in heel Nederland toekomstbestendig te worden. Zo ook in Hoofddorp.

Werkwijze

Een DNWS-traject begint met een intake: een toelichting op het project, kennismaking met de stakeholders, het peilen van de wensen en het leren kennen van de lokale situatie. Hierop volgend, de schouw in het gebied, grootschalig en in de spotlights, of juist op ingetogen wijze. Tijdens de werksessie wordt met een zo groot mogelijke groep stakeholders in detail gesproken over de kwaliteit van de samenwerking en de kwaliteit van het winkelgebied. Met deze input maakt de adviseur uiteindelijk een adviesrapport: concreet, uitvoerbaar en eerlijk.

Een toekomstbestendig Hoofddorp

Afgelopen maand heeft een werksessie plaatsgevonden waar alle partijen aan deel konden nemen. Het doel van de werksessie was om tot concrete acties te komen die bijdragen aan een sterker Hoofddorp. Actuele onderwerpen zoals de Kruisweg en het parkeren, het positioneringsdocument voor Hoofddorp Centrum, het BIZ-plan en het koopstromenonderzoeken zijn besproken en worden gebruikt als input voor het definitieve actieplan.

 

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn