Gebiedsmanagement

Compaan Havengebied IJmuiden

Havengebied IJmuiden gaat aan de slag met compaan! Met compaan werken ondernemers, bewoners en de overheid on- en offline krachtig sámen aan meer veiligheid en kwaliteit in winkelgebieden en op bedrijventerreinen. Compaan is vraaggericht en gaat 100% uit van de kracht van samenwerking en de behoeften van gebruikers.

Het Havengebied in de haven van IJmuiden ziet er na een opknapbeurt weer uit om door een ringetje te halen. Nu is het de kunst dat het gebied spic en span blijft. Een van de maatregelen om te voorkomen dat het haventerrein terugvalt is de lancering van compaan.

Compaan: een nieuwe vorm van publiek-private samenwerking

Compaan is een nieuwe vorm van publiek-private samenwerking. De ingestelde compaan-werkgroep bestaat dan ook uit ondernemers, politie, beheerders van Gemeente Velsen en Zeehaven IJmuiden NV. Deze partijen hebben in 2016 een gezamenlijke samenwerkingsovereenkomst getekend. Er is ook sprake van een direct verband met het project Fabricius en met het bestuur van de BIZ-stichting.

Online communicatieplatform

Compaan maakt aanvullend gebruik van Chainels, een integraal online platform voor ondernemerscollectieven die 24/7 informatie willen kunnen delen met elkaar en derden. Deze werkwijze ondersteunt de directe contact- en overlegstructuur tussen ondernemers en de partijen die verantwoordelijk zijn voor veiligheid en beheer. Ook het Havengebied IJmuiden werkt voortaan met een Chainels. Op deze manier kunnen meldingen en de afhandeling hiervan rondom schoon, heel en veilig zo snel en effectief mogelijk worden gebundeld.

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn