Gebiedsmanagement

Branchering en transformatie Amsterdamsestraatweg Utrecht

Sinds de eerste jaren van deze eeuw is vanuit meerdere partijen sterk ingezet op de leefbaarheid en het ondernemersklimaat van de 'Straatweg'. Stad & Co helpt ondernemers bij integraal winkelstraatmanagement.

De Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg in Utrecht is één van de langste winkelstraten van Nederland en is na de binnenstad het tweede winkelgebied van Utrecht. De levendige, stadse straat doorsnijdt diverse buurten en biedt plaats aan bijna 300 winkels. Het winkelaanbod is kleurrijk en divers en biedt op elk stukje van de straat haar eigen sfeer. De Amsterdamsestraatweg, die ooit bekend stond als een winkelstraat met allure, raakte halverwege de jaren ’80 in verval. De straat kreeg een slecht imago en het winkelaanbod werd eenzijdig en beperkt.

Schouders eronder

Er zijn veel positieve ontwikkelingen gaande, onder andere door de vestiging van steeds meer nieuwe en aantrekkelijke winkels. Voor de Amsterdamsestraatweg is een ontwikkelstrategie opgesteld en deze wordt door gemeente, bewoners en ondernemers actief ten uitvoer gebracht. Er wordt gewerkt aan de openbare ruimte, veiligheid en het faciliteren van nieuwe initiatieven.

Winkelstraatmanagement

Bijna zeven jaar lang heeft Stad & Co het winkelstraatmanagement uitgevoerd op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Het begon met het professionaliseren en versterken van de samenwerking tussen de vele ondernemers uit het gebied en de marketing. Gedurende de jaren is de focus meer en meer komen te liggen op strategisch en tactisch advies over het versterken van het vestigingsklimaat, het aantrekken en faciliteren van nieuw ondernemerschap en het comprimeren en transformeren van het winkelgebied.

Een veelzijdige en uitdagende opdracht in een bijzondere en kleurrijke straat. De Amsterdamsestraatweg heeft een flinke duw in de rug gekregen. Steeds meer ondernemers vinden de weg naar de Amsterdamsestraatweg. Men ziet dat de buurt ontwikkelt, dat de straat gezelliger wordt, kortom dat er toekomst zit in deze straat.

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn