Ondernemersfondsen

Oprichting en verlenging BIZ’en Oud-West

De ondernemers uit Amsterdam Oud-West hebben 5 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van hun gebied. De opgebouwde activiteiten willen zij graag continueren en verder uitbouwen.

Samen voor een sterker Oud-West

De ondernemers uit Amsterdam Oud-West hebben tussen 2015 en 2019 de handen ineen geslagen en zich verenigd in verschillende BIZ-verenigingen:

  • Kinkerstraat Midden
  • Kinkerstraat Oost
  • Ten Katestraat
  • Bilderdijkstraat
  • De Clercqstraat
  • Jan Pieter Heijestraat
  • Eerste Constantijn Huygensstraat

De verenigingen hebben zich de afgelopen vijf jaar op diverse activiteiten gericht. Zo lag de focus onder andere op het opzetten, versterken en professionaliseren van samenwerkingen, realiseren van sfeerverlichting, optuigen van marketing en promotie en het organiseren van evenementen. Ook het thema schoon-heel-veilig kreeg veel aandacht.

Stichting Ondernemers Oud-West

Met de toenemende druk op de Amsterdamse winkelgebieden en de uitdagingen waar de retailsector voor staat, is het van groot belang dat ondernemers samenwerken voor een sterk winkelgebied. Vanuit de visie ‘samen voor meer’ hebben de bestuursleden van de BIZ’en in Oud-West, De Hallen en de Ten Katemarkt in 2017 het initiatief genomen om een overkoepelende stichting op te richten: Stichting Ondernemers Oud-West. Doel van de stichting: samenwerken om schone, veilige, duurzame en sfeervolle winkelgebieden te creëren. Voor de periode 2018-2022 is er een integraal actieplan opgesteld waarmee de BIZ’en (circa 1.000 ondernemers in retail, horeca en dienstverlening) gezamenlijk werken aan een aantrekkelijk en economisch vitaal Oud-West.

Tweede BIZ-termijn

De vijf BIZ-verenigingen willen ook opgebouwde activiteiten graag continueren en verder uitbouwen tijdens een tweede BIZ-termijn. Middels informatiebijeenkomsten voor alle ondernemers en persoonlijk contact zijn alle wensen, behoefte en kansen geïnventariseerd. De activiteiten in de nieuwe BIZ-plannen voor 2020-2024 zijn gebaseerd op deze input.

Rol Stad & Co

Stad & Co heeft de besturen van de BIZ-verenigingen begeleid bij het doorlopen van alle stappen. En met succes! BIZ Kinkerstraat Midden, BIZ Ten Katestraat, BIZ Bilderdijkstraat en BIZ De Clercqstraat verlengen hun BIZ per 1 januari 2020. Stad & Co begeleidt en adviseert daarnaast het bestuur van Stichting Ondernemers Oud-West.

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn