Ondernemersfondsen

BIZ Zeedijk voor ondernemers - Amsterdam

Álle partijen gaan samenwerken in een BIZ-vereniging om zo dit unieke gebied in het hart van Amsterdam beter op de kaart te zetten.

Een bedrijveninvesteringszone

Een bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarin ondernemers en eigenaren samen tijd en geld steken in het veiliger en aantrekkelijker maken van het gebied. Het is een nieuwe manier van samenwerken die veel voordelen biedt. Er zijn in Nederland al flink wat BIZ-en actief, waar de ondernemers in de betreffende gebieden heel tevreden over zijn. De activiteiten van een BIZ zijn aanvullend op die van de gemeente. Het verschil tussen een BIZ en een gewone ondernemersvereniging is dat in een BIZ alle ondernemers meebetalen.

De Zeedijk

De Zeedijk en omgeving is een van de oudste winkel- en uitgaansgebieden in de stad Amsterdam. Een divers gebied met horeca, retail, een bloeiende gayscene, echte oude Amsterdamse bruine kroegen en Amsterdams eigen Chinatown. De ondernemersvereniging van de Zeedijk bestaat er zo’n 12 jaar, naast de Chinese ondernemersvereniging die al veel ouder is.

Rol Stad & Co

Alle ondernemers hebben lange tijd zelfstandig gewerkt waardoor er geen eenheid bestond binnen het gebied. Het opzetten van een BIZ betekent voor dit gebied dat álle partijen gaan samenwerken in een vereniging en zo dit unieke gebied beter op de kaart kunnen zetten. Stad & Co heeft de oprichting succesvol van A tot Z begeleid.

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn