Ondernemersfondsen

BIZ en winkelstraatmanagement Reguliersdwarsstraat Amsterdam

Het oprichten van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) moet een van de bekendste uitgaans- en winkelgebieden van Amsterdam (inter)nationaal op de kaart zetten. De ondernemers hebben Stad & Co het oprichtingstraject te begeleiden. Ook actief winkelstraatmanagement door Stad & Co draagt bij aan de instandhouding van het goed functionerende gebied.

De Reguliersdwarsstraat

De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam is een populair gebied om te wonen, werken en ondernemen. De ondernemers in deze buurt deden het tot 2011 zonder vereniging. Voor het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat werd in juli 2011 de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat opgericht.

BIZ-oprichting

De ondernemersvereniging werd in 2015 vervangen door een bedrijveninvesteringszone (BIZ), waar ook de Sint Jorisstraat, de Openhartsteeg en de Geelvinckssteeg onder vallen. Met de oprichting van een BIZ voor alle ondernemers in het gebied worden jaarlijks vaste inkomsten gegenereerd en kan er veel meer gedaan worden dan voorheen om de bekende straat met het veelzijdige karakter (inter)nationaal op de kaart te zetten.

Plannen

Met de komst van een BIZ beogen de ondernemers actief in te zetten op profilering en branding middels professionele marketing en promotie, de realisatie van een representatief en veilig gebied, het verbeteren van de uitstraling en inrichting van de openbare ruimte en tot slot tot vergroting van de eenheid van het gebied.

Focus punten

Stad & Co heeft van 2013 tot en met 2016 de ondernemers ondersteund om de vereniging op te bouwen en verder te professionaliseren. De focus lag op het weer aantrekkelijk en (inter)nationaal bekend maken van het openminded uitgaangs- en winkelgebied. Om dit te realiseren zijn verbindingen en samenwerkingen aangegaan met alle andere ondernemers en stakeholders van het gebied. Er werd gewerkt aan de hand van de thema’s ‘samenwerking’, ‘marketing en promotie’, ‘uitstraling, leefbaarheid en veiligheid’ en ‘beleving’.

 

 

 

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn