Ondernemersfondsen

BIZ Purmerend Binnenstad

In de historische binnenstad van Purmerend zijn drie ondernemerscollectieven actief. Samen hebben ze zich verenigd in het Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend (BOF). Hoewel de BOF goed functioneert, groeide de behoefte in 2022 aan meer en betere samenwerking tussen de binnenstadsondernemers om ook voor de toekomst goed uitgerust te zijn. Wat is wijs?

Goed voorbeeld doet volgen

In de BOF zijn de Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO), Winkeliersvereniging Eggert Winkelcentrum (WEC) en BIZ Koemarkt verenigd. De BOF organiseert namens alle ondernemers activiteiten in de binnenstad van Purmerend en financiert deze via reclamebelasting. Deze wordt betaald door alle ondernemers in de binnenstad met een reclame-uiting die zichtbaar is vanaf de openbare weg. Met het geld worden voornamelijk evenementen georganiseerd. Nadat Stichting Koemarkt in 2018 – onder leiding van Stad & Co – een BIZ is geworden, is ook de PCO geïnspireerd geraakt.

Ambitie

De ambitie van de binnenstadsondernemers is duidelijk. Ook zij willen zich in de toekomst verzekeren van een gezond ondernemers- en bezoekersklimaat en een sterke positie in de stad en de regio. Uitbreiden en professionaliseren van de samenwerking is daarvoor een voorwaarde. De eerste stappen zijn gezet: er is een initiatiefgroep gevormd die zich over het BIZ-plan buigt. Per straat in de binnenstad zijn er ‘ambassadeurs’ actief die collega-ondernemers enthousiasmeren en informeren over de werking van de BIZ.

BIZ Purmerend Binnenstad

Stad & Co begeleidt de binnenstadsondernemers bij het oprichten van een BIZ. De formele draagvlakmeting is in 2022 met succes doorlopen, met een positieve uitkomst als gevolg. BIZ Purmerend Binnenstad is een feit en de reclamebelasting is vervangen door een collectieve BIZ-bijdrage.

meer weten?

 

Jorge van Vliet

senior adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Marius Drissen

senior adviseur
mail mij     LinkedIn