Ondernemersfondsen

BIZ Plein '40-'45, Slotermeerlaan en De Vlugtlaan Amsterdam

Plein '40-'45 is hét centrale plein van de wijk Slotermeer in Nieuw-West. Een levendige en multiculturele buurt. Op het plein zelf is een overdekt winkelcentrum te vinden, waarbinnen de ondernemers middels een huurcontract georganiseerd zijn in een ondernemersvereniging.

De twee aanloopstraten van het plein – de Slotermeerlaan en de Burgemeester de Vlugtlaan- zijn niet verenigd, maar deze wens hebben zij wel sinds een aantal jaar. De ondernemers uit de aanloopstraten willen ook vooruit, en aansluiten bij de activiteiten en de uitstraling van het winkelcentrum op Plein ’40-’45.

De eerste stappen naar meer samenwerking zijn in 2016 en 2017 al gezet. In 2016 was een reeks overvallen de aanleiding dat de ondernemers onderling sneller communiceren in een veiligheids-WhatsApp. Aanvullend is er een overlegstructuur met de gemeente en de politie opgestart. Nu willen de ondernemers de handen ineenslaan om het negatieve imago dat het winkelgebied heeft af te schudden. Door samen in te zetten op en te investeren in eenheid in uitstraling, PR en evenementen willen zij de kansen die een groeiend Amsterdam biedt aangaan door een bedrijveninvesteringszone (BIZ) op te richten. Stad & Co heeft de oprichting van de BIZ voor ondernemers van begin tot eind begeleid.

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn