Gebiedsmanagement
Ondernemersfondsen

BIZ en strategisch gebiedsmanagement Museum Quarter

Sinds 2011 is Stad & Co met veel plezier betrokken bij het gebiedsmanagement van Museum Quarter in Amsterdam Zuid. 2020 stond in het teken van de BIZ-verlenging en met succes is BIZ Museum Quarter het tweede termijn ingegaan. Een geweldig resultaat van de samenwerking tussen het bestuur, de ondernemers en Stad & Co.

Het Amsterdamse Museum Quarter

Het Museum Quarter vormt met de drie belangrijkste musea van Nederland: het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum, een wezenlijk gebied in Amsterdam. Het MQ herbergt tevens het majestueuze Concertgebouw en een aantal fanatische cafés, restaurants en hotels. De elegante P.C. Hooftstraat en Van Baerlestraat kenmerken zich door ’s werelds meest exclusieve mode-, sieraden- en andere luxe merken. En met zijn grote gazon biedt het Museumplein voldoende ruimte voor entertainment voor zowel jong als oud.

Strategisch gebiedsmanagement

Net zoals voorgaande jaren wil Stad & Co ook in 2020 een bijdrage leveren aan het succes van BIZ Museum Quarter. De meerwaarde van Stad & Co ligt in deze termijn voornamelijk op het strategische gebiedsmanagement van het Museum Quarter. Dit betekent dat de focus niet alleen ligt op het versterken van de basis van de BIZ, maar ook op:

  • Het op strategisch niveau adviseren van de BIZ Museum Quarter
  • Het aangaan van nieuwe coalities en samenwerkingen met strategische partners
  • Het evalueren en onderzoeken van tevredenheid onder ondernemers en bezoekers van MQ

Vooral het verkennen en het opzetten van  nieuwe coalities en samenwerkingen, waaronder de vastgoed-BIZ (doorlooptijd tot 2022) om de samenwerking te versterken, is een cruciaal instrument voor het MQ. Dat vormt dé gouden driehoek tussen gemeente, vastgoedeigenaren en ondernemers.

meer weten?

 

Janneke den Ouden

partner
mail mij     LinkedIn
 

Peggy Smulders

adviseur
mail mij     LinkedIn