Ondernemersfondsen

BIZ Middenweg Amsterdam

De ambities van de ondernemers van de Middenweg in Amsterdam Oost is hoog! De ondernemers willen graag de on- en offline uitstraling van de winkelstraat professionaliseren. Dit willen zij doen door een bedrijveninvesteringszone (BIZ) op te richten. Stad & Co begeleidt de oprichting van de BIZ Middenweg van begin tot eind.

De Middenweg is ambitieus!

De Middenweg verbindt Amsterdam met Diemen en loopt dwars door de wijk Watergraafsmeer. In het verlengde van de Middenweg loopt de Linnaeusstraat en de ondernemers in deze twee winkelstraten werken al lange tijd actief samen in ondernemersvereniging Middenweg & Linnaeusstraat. De vereniging organiseert jaarlijks een aantal evenementen en acties, verzorgt sfeerverlichting in het gehele gebied gedurende de donkere dagen en heeft onlangs de gezamenlijke website en de social media-kanalen voorzien van een nieuwe huisstijl.

BIZ Middenweg in oprichting

In 2015 hebben de ondernemers op de Middenweg en de Linnaeusstraat een draagvlakmeting gehouden voor het instellen van een BIZ maar het draagvlak is toen onvoldoende gebleken. Daarom hebben de ondernemers van de Middenweg en de Linnaeusstraat besloten om ditmaal gefaseerd twee BIZ-verenigingen op te richten. BIZ Middenweg is in 2017/2018 in oprichting en BIZ Linnaeusstraat volgt in 2020. De sterke samenwerking met de Linnaeusstraat blijft bestaan en in 2023 hopen de ondernemers deze te continueren in een gezamenlijke BIZ-vereniging. Door de, door de BIZ mogelijk gemaakte structurele jaarlijkse inkomsten, kunnen de ondernemers de collectieve ambities waarmaken!

 

meer weten?

 

Floor Thomasse

senior adviseur
mail mij     LinkedIn