BIZ-hulploket

Het nationaal BIZ-hulploket is 2 april 2020 in het leven geroepen. Het doel is om Nederlandse BIZ’en en gemeenten met vragen over het oprichten of verlengen van een BIZ in coronatijd bij te staan. Daarmee fungeert het hulploket tevens als monitor van de aard en de omvang van coronagerelateerde BIZ-vraagstukken. Het hulploket is een initiatief van Stad & Co en is in samenspraak met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat tot stand gekomen.

Veel ondernemers en/of eigenaren die een BIZ willen oprichten en bestaande BIZ’en die een nieuwe termijn in willen gaan, staan voor een uitdaging. De coronamaatregelen bemoeilijken niet alleen de praktische organisatie, veel ondernemers maken zich ook zorgen over de toekomst van hun onderneming. Dit gaat ten koste van hun aandacht voor de BIZ.

Effecten

De effecten van de coronamaatregelen raken de BIZ’en ook financieel. Sommige BIZ’en houden geld over, omdat ze een deel van hun activiteiten hebben moeten annuleren. Anderen worden geconfronteerd met doorlopende kosten of kiezen ervoor om juist nu meer te investeren, in nieuwe voorzieningen en promotie. Daarnaast zijn er ook ondernemers die aangeven dat zowel de zichtbaarheid, als de meerwaarde en investering door de BIZ nu juist (potentieel) hoger zijn.

We wilden onze winkelstraat al langer aantrekkelijker maken. Een betere aanleiding om nú te beginnen dan de huidige omstandigheden is er niet.

– Bo Stokman, bestuurslid BIZ Kennemerlaan i.o.

Nu beschikbaar: aanbevelingen, adviezen en antwoorden!

BIZ’en en gemeenten uit heel Nederland maken gebruik van de expertise en ondersteuning door het hulploket. Op 8 juni 2020 deelden experts, ambtenaren en BIZ-bestuurders hun gedachten, ervaringen en tips met ruim tachtig deelnemers tijdens een speciaal webinar over BIZ’en in coronatijd georganiseerd door het BIZ-hulploket. Het webinar is volledig terug te kijken.

 

 

Adviezen en aanbevelingen voor gemeenten en BIZ’en

In deze notitie over de BIZ in (post)coronatijd staan alle adviezen en oplossingen van de samenwerkende partners in het BIZ-hulploket en de sprekers op het BIZ-webinar. Een must-read voor iedereen die op zoek is naar praktische aanwijzingen voor een oprichtings- of herstemmingstraject van een BIZ. En voorbereid wil zijn op de tijd ná de crisis. 

Q&A BIZ in coronatijd 

In de Q&A BIZ in coronatijd zijn de vragen en antwoorden gebundeld die het BIZ-hulploket vanaf april 2020 heeft ontvangen.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over uw eigen BIZ-traject in coronatijd? Stuur dan een mail naar contact@bizhulploket.nl t.a.v. Farzad Ghaus.

In het BIZ-hulploket werken de volgende organisaties samen: INretail, De Nieuwe Winkelstraat, Platform31, Retailagenda, NRW, Haags Retailpunt, provincie Noord-Holland, provincie Zuid-Holland, Stichting CLOK, Koninklijke Horeca Nederland, Rabobank, Hogeschool van Amsterdam, Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden en Stad & Co.

 

 

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn