Ondernemersfondsen

Oprichting en verlenging BIZ Haarlem Binnenstad

Oprichting en verlenging BIZ Haarlem Binnenstad

De binnenstad van Haarlem is goed georganiseerd. Diverse straatverenigingen komen samen in Haarlem Centraal, vanuit budget uit het ondernemersfonds worden projecten mogelijk gemaakt. De Centrum Management Groep komt frequent bijeen om de samenwerking tussen de diverse stakeholders in de binnenstad goed te laten verlopen. De ondernemers uit de binnenstad hebben een BIZ-ambitie en schakelden voor de oprichting de hulp van Stad & Co in. Nu, vijf jaar later, is Stad & Co opnieuw gevraagd om de BIZ te verlengen. 

Een binnenstad met ambitie

Door het oprichten van een BIZ voor ondernemers van de Haarlemse binnenstad wil men de organisatiegraad verhogen en de samenwerking verder professionaliseren. Met de BIZ draagt iedere ondernemer financieel bij en is er structureel een hoger budget beschikbaar. De BIZ Binnenstad Haarlem wil onder andere investeren in marketing, evenementen, straatverenigingen, een professionele centrummanager en aantrekkelijke sfeerverlichting in alle straten.

Geslaagd BIZ-traject

Stad & Co is ingeschakeld om de oprichting van BIZ Haarlem Binnenstad van begin tot eind te begeleiden. Na de oprichting blijft Stad & Co het bestuur ondersteunen op strategisch, secretarieel en communicatief vlak. En met succes: ruim 1.100 ondernemers mochten in juni en juli 2018 hun stem uitbrengen tijdens de formele draagvlakmeting. De positieve uitslag heeft er toe geleidt dat de BIZ per 1 januari 2019 het ondernemersfonds vervangt.

Soortgelijke projecten

BIZ Purmerend Binnenstad

 

Oprichting BIZ Eindhoven Centrum

 

Oprichting BIZ Almere Buiten

 

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn
 

Marlot van Dijken

senior adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Charlie Hoge

adviseur
mail mij     LinkedIn