Ondernemersfondsen

BIZ Cornelis Schuytstraat verlengd succesvol  

Sinds de bekrachtiging van de ‘Wet op de Bedrijveninvesteringszones’ in 2015 is het aantal BIZ’en in Amsterdam (en landelijk) rap toegenomen. Momenteel zijn er in de hoofdstad 66 succesvolle BIZ’en actief en in Nederland ruim 200.

Overtuigend draagvlak

In 2014/2015 bleek er onder de 70 ondernemers in de Cornelis Schuytstraat, Willemsparkweg en Johannes Verhulststraat in Amsterdam Zuid overtuigend draagvlak voor de omzetting van de ondernemersvereniging naar een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Sinds de start van de BIZ per 1 januari 2015 doen álle ondernemers een financiële bijdrage en is er een actieve groep ondernemers betrokken bij verschillende werkgroepen. Samen investeert iedereen sindsdien succesvol in de toekomstbestendigheid van de Cornelis Schuytstraat.

Behaalde resultaten

De afgelopen jaren heeft de BIZ Cornelis Schuytstraat – onder leiding van een betrokken bestuur – veel positieve resultaten geleverd. Zo hing er ieder jaar sfeerverlichting van oktober tot en met februari, is er een nieuwe huisstijl, inclusief website ontwikkeld en is er extra groen geplaatst in het gebied. Het bestuur van de BIZ heeft zich ieder jaar ingezet om de belangen te vertegenwoordigen van alle ondernemers richting alle stakeholders en de acties vastgelegd in de jaarplannen uitgevoerd.

Kortom, op veel punten kunnen we beter samenwerken dan individueel handelen en heeft de BIZ grote meerwaarde!

– BIZ bestuur Cornelis Schuytstraat

Een succesvolle verlenging

De vijfjarige overeenkomst van de BIZ loopt eind 2019 af. Het bestuur van de BIZ Cornelis Schuytstraat wil de BIZ graag verlengen met een nieuwe periode van vijf jaar. Stad & Co is ingeschakeld om het verlengingstraject te begeleiden. Voor de verlenging is een nieuwe draagvlakmeting uitgevoerd onder alle ondernemers. De BIZ is succesvol verlengd en de kaarten liggen weer open om samen een sterk toekomstplan vast te stellen voor de winkelstraat!

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn