Ondernemersfondsen

BIZ Caleido

De ondernemers van de Pieter Calandlaan (tussen de Baden Powellweg en de Hoekenesgracht), ook wel bekend als het Caleido, hebben nog nooit samengewerkt en de handen ineen geslagen om problemen op te lossen. Ze zoeken vooruitgang met BIZ-ambitie!

Meet & Greet als startpunt

Naar aanleiding van een drukbezochte Meet & Greet in juli 2017, is de wens bij de ondernemers ontstaan om een ondernemersvereniging en specifiek een BIZ-vereniging op te richten. De ondernemers willen graag het winkelgebied aantrekkelijker maken. Dit kan alleen als zij samenwerken, er een structureel budget beschikbaar is en free-riders tegen worden gegaan. Een BIZ-vereniging brengt een stevige financiële basis met zich mee en zal de slagkracht van de ondernemers in het winkelgebied vergroten.

Het Caleido

Het Caleido is een winkelgebied in de Amsterdamse wijk Osdorp in stadsdeel Nieuw West. De langgerekte straat is midden jaren 50 opgeleverd en wordt nog steeds gekenmerkt door langgerekte nieuwbouw en een heel divers aanbod van ondernemers. Dit is over het algemeen kenmerkend voor een retailgebied, maar de juiste branchering is iets wat hier altijd een rol zal spelen. Hoe blijft het aanbod divers maar óók aantrekkelijk? Naast branchering spelen ook fysieke zaken zoals de parkeersituatie en de leegstand een rol in het gebied. De ambitie is om met de komst van een BIZ-vereniging aan deze punten te werken.

Rol van Stad & Co

Stad & Co heeft de oprichting van de BIZ-vereniging Burgemeester van Leeuwenlaan & Confuciusplein van begin tot eind begeleid. BIZ-vereniging Caleido is in 2017 opgericht.

meer weten?

 

Marlot van Dijken

senior adviseur
mail mij     LinkedIn