Ondernemersfondsen

BIZ Burg. van Leeuwenlaan en Confuciusplein Amsterdam

De ondernemers aan de Burgemeester van Leeuwenlaan en het Confuciusplein zijn zich sterk bewust van de potentie van het winkelgebied en zien kansen, mede door de komst van nieuwe ondernemers en een herinrichting van het plein. Een structurele samenwerking maakt het mogelijk om structurele verbeteringen te realiseren.

Meet & Greet als startpunt

Naar aanleiding van een drukbezochte Meet & Greet in maart 2017, is de wens bij de ondernemers ontstaan om een BIZ-vereniging op te richten. De ondernemers willen graag het winkelgebied aantrekkelijker en leefbaarder maken, door verschillende activiteiten te organiseren. Dit kan alleen als zij samenwerken, er een structureel budget beschikbaar is en free-riders tegen worden gegaan. Een BIZ-vereniging brengt een stevige financiƫle basis met zich mee en zal de slagkracht van de ondernemers in dit winkelgebied vergroten.

Het Confuciusplein en de Burgemeester van Leeuwenlaan

Het Confuciusplein en de aangrenzende Burgemeester van Leeuwenlaan is een winkelgebied in de Amsterdamse wijk Slotermeer in Amsterdam Nieuw West. Het plein is midden jaren 50 opgeleverd en was in de eerste jaren van groot belang voor de bewoners van de wijk Geuzenveld, waar in de begintijd nog winkels ontbraken. De bebouwing wordt grotendeels gekenmerkt door nieuwbouw. De aanwezige Senecaflat, die een grote rol speelt op het Confuciusplein, is onlangs vernieuwd, evenals de plint met plekken voor ondernemers. De eerste winkels zijn inmiddels gevuld.

Rol van Stad & Co

Stad & Co heeft de oprichting van de BIZ-vereniging Burgemeester van Leeuwenlaan & Confuciusplein van begin tot eind begeleid.

meer weten?

 

Marlot van Dijken

senior adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn