Ondernemersfondsen

BIZ Beukenplein en Beukenweg Amsterdam

De ambitie is duidelijk: het héle gebied kan fraaier en de samenwerking kan beter. Nadat de ondernemers van het Beukenplein en de Beukenweg massaal kozen voor de BIZ, werd Stad & Co ingeschakeld om de BIZ-oprichting te begeleiden.

Herinrichting Beukenplein

In 2014 is het Beukenplein opnieuw ingericht. Het verblijfsklimaat van het plein is voor bezoekers drastisch verbeterd. Ondernemersvereniging Beter Beukenplein en Beukenweg heeft zich, samen met de bewoners, ingezet om deze herinrichting voor elkaar te krijgen. Toen de herinrichting voltooid was, werd het de ondernemers duidelijk dat het versterken van de eenheid in het gebied nog meer aandacht verdiende. Het plein is mooi opgeknapt, maar de Beukenweg verdiende ook een make-over. En niet alleen in de openbare ruimte kon er meer eenheid gecreëerd worden, ook op het gebied van de samenwerking en cohesie tussen de ondernemers.

BIZ-vereniging

Het versterken van de eenheid in het gebied als belangrijkste thema van de ondernemersvereniging heeft de huidige vereniging doen besluiten een BIZ-vereniging op te richten. Door alle ondernemers in het gebied actief te betrekken en mede verantwoordelijk te maken, hoopt de nieuwe BIZ-vereniging meer slagkracht te genereren teneinde dat doel te bereiken. Zowel als ondernemers onder elkaar, maar ook in de gesprekken en onderhandelingen met de gemeente. Een publiek-private samenwerking, waarbij ondernemers en gemeente samen investeren in een economisch gezond en aantrekkelijk horeca- en winkelgebied.

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn