Gebiedsmanagement
Visie & strategie

Binnenstadsmanagement Leeuwarden 2.0

Binnenstadsmanagement Leeuwarden 2.0

In 2018 kreeg Leeuwarden de kans om zich als culturele hoofdstad van Europa te profileren. Na een jaar dat bol stond van de succesvolle samenwerkingen, was de vraag hoe de gezamenlijke stakeholders hun ‘berg aan kennis, ervaring en ideeën’ konden aanwenden om ook samen een toekomstbestendige binnenstad te bouwen. Een belangrijke voorwaarde die snel werd onderkend, is de noodzaak om de bestaande binnenstedelijke samenwerking te professionaliseren. Stad & Co schoot te hulp.

Binnenstadsmanagement 2.0 Leeuwarden!

Stichting Binnenstadsmanagement Leeuwarden (BML) en de gemeente Leeuwarden schakelden Stad & Co in als onderzoeks- en adviespartner bij het vinden van de juiste route naar en vorm voor ‘binnenstadsmanagement 2.0’. Het actieplan ‘Binnenstadsmanagement 2.0 Leeuwarden’ is aan de samenwerkende partijen in Leeuwarden gepresenteerd.

Verhaal van Leeuwarden

Het ‘verhaal van Leeuwarden’ is als vorm gekozen om de nieuwe BML-organisatie toekomstgericht in te vullen. Hierin komt feitelijk alle informatie van alle stakeholders samen. Tegen de achtergrond van de inspiratie en ambitie in dit gezamenlijke verhaal is vervolgens een concreet en gedetailleerd actieplan gemaakt.

Soortgelijke projecten

Versterken samenwerking binnenstad Veenendaal

 

Versterking samenwerking Spakenburg Centrum

 

Binnenstedelijke samenwerking Eindhoven

 

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn
 

Marlot van Dijken

senior adviseur
mail mij     LinkedIn