Na een eerste verkenning en een uitgebreide aanvullende inventarisatie (enquête en gesprekken) ontstonden vijf pijlers voor de beoogde doorontwikkeling:
Het ‘verhaal van Leeuwarden’ is als vorm gekozen om de nieuwe BML-organisatie toekomstgericht in te vullen. Hierin komt feitelijk alle informatie van alle stakeholders samen. Tegen de achtergrond van de inspiratie en ambitie in dit gezamenlijke verhaal is vervolgens een concreet en gedetailleerd actieplan gemaakt.
Zo! Dat was verrassend! En smaakt naar meer…
Als Leeuwarden – Fryslân 2018 ons en de rest van de wereld iets duidelijk heeft gemaakt, is het dat klein dromen nergens voor nodig is.
Als wij onze talenten, ideeën en schatten combineren en de ruimte geven, gaan we sky high. En worden we gezien: in Ljouwert, in Fryslân, in Nederland en in the Netherlands. Gek? Bluf? Oerdreaun? Nee. Hoewel de tijden dat alle Nederlandse kustbewoners Friezen waren achter ons liggen, is ‘ons DNA’ ook vandaag de dag deel van het Nederlands oer-DNA. Vrije geesten. Onafhankelijk, eigenwijs en met de blik naar buiten. Daar kunnen we wat mee, áls we willen. Maar wel samen. Want als Leeuwar¬den-Fryslân 2018 ons iets duidelijk heeft gemaakt… Hjir blaast in frije geast en wij zijn grutsk.
Stichting Binnenstadsmanagement Leeuwarden (BML) en de gemeente Leeuwarden schakelden Stad & Co in als onderzoeks- en adviespartner bij het vinden van de juiste route naar en vorm voor ‘binnenstadsmanagement 2.0’. Het actieplan ‘Binnenstadsmanagement 2.0 Leeuwarden’ is aan de samenwerkende partijen in Leeuwarden gepresenteerd. Stad & Co wenst ‘team Leeuwarden’ heel veel succes met nog mooier maken van hun binnenstad!
Meer weten over het professionaliseren van een binnenstedelijke samenwerking? Kijk rond in de samenwerkende stad.