Positieve terugblik op weekend 9 en 10 mei: inzet cityhosts

mei 2020

Om de verwachte drukte in het weekend van 9 en 10 mei te stroomlijnen werden er cityhosts ingezet om bezoekers welkom te heten en op een vriendelijke manier te attenderen op de 1,5 meter. Dit werd op zeer korte termijn bewerkstelligd door een sterke samenwerking tussen ondernemers, gemeente, Eindhoven365, Crowdprofessionals en Stad & Co. Met dank aan de Eindhoven Navigators, het enthousiaste horecapersoneel en de PSV stewards. De inzet van dit weekend werd positief door bezoekers en betrokkenen ontvangen en zo ook opgepikt door de media.

Omroep Brabant – Zo gaat Eindhoven de drukke binnenstad te lijf: cityhosts en led-schermen
Nu de binnenstad weer wat drukker wordt, wil Eindhoven het winkelend publiek gaan helpen zich aan de coronamaatregelen te houden. De stad wil ‘uitleggen wat wél kan, in plaats van streng corrigeren en straffen’.
Zo komen er led-schermen om bezoekers te laten zien wat van hen verwacht wordt. Deze kunnen worden aangepast naar de drukte in de stad. Verder komen er aan de randen van de binnenstad ‘cityhosts’ die bezoekers wijzen op looproutes.
Lees hier verder.

ED – Vrijwilligers vragen winkelend publiek in Eindhoven om binnen de lijntjes te blijven
Dertig vrijwilligers van horecazaken uit de Eindhovense binnenstad zoals feestcafé ’t Lempke en de McDonalds en van PSV vragen dit weekend het winkelend publiek om afstand te bewaren tot elkaar. Op zo’n vijftien plekken in de winkelstraten en pleinen tussen de Emmasingel en de Vestdijk spreken de ‘city hosts’ zoveel mogelijk mensen aan.
Het is een tweedaagse proef op initiatief van de ondernemers in de binnenstad en stadsmarketingbureau Eindhoven365. Na zondag wordt het geevalueerd en mogelijk opgenomen in het actieplan dat in de maak is voor de stad vanwege de coronacrisis.
Lees hier verder.

meer weten?

 

Eugène van Gerwen

oprichter en senior adviseur
mail mij     LinkedIn