Onderzoek BIZ-landschap in Nederland

november 2019

Op 4 november 2019 vond het eerste landelijke BIZ-seminar *Vijf jaar BIZ in Nederland - eerlijk zullen we alles delen *plaats. Ruim tweehonderd ondernemers, eigenaren en overheidsfunctionarissen namen deel aan workshops, wisselden ervaringen uit en discussieerden met elkaar over de toekomst van de BIZ.

Initiatief

Het seminar was een initiatief van Stad & Co. De organisatie was een coproductie van De Nieuwe Winkelstraat (DNWS), de provincie Noord-Holland en Stad & Co.

Interactief dashboard

Stad & Co en DNWS hebben in de aanloop naar het seminar gezamenlijk opdracht gegeven aan de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool Rotterdam om het actuele BIZ-landschap in kaart te brengen. In het onderzoek is onder meer in beeld gebracht waar de huidige BIZ’en actief zijn, om wat voor soort gebieden het gaat, hoeveel deelnemers er zijn, wat de organisatievorm is en hoeveel investeringsbudget er is. Ook is onderzocht welke factoren een succesvolle BIZ-oprichting bevorderen of belemmeren. Tot slot is gekeken naar zaken die de effectiviteit van de BIZ beïnvloeden.

Het interactieve dashboard hieronder geeft snel inzicht in de belangrijkste cijfers. Alles weten? Lees dan “Denken, durven, doen. Delen?”, het volledige onderzoeksrapport met alle kwantitatieve en kwalitatieve resultaten.

Download

Onderzoek 5 jaar biz in nederland

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn