Overal wachten horecaondernemers met smart op het moment dat ze weer open kunnen. In Eindhoven is een rekenmodel ontworpen dat er ook een veilig moment van maakt. Iedere ondernemer kan er op dezelfde manier, in lijn met de geldende coronamaatregelen, mee bepalen hoeveel gasten ze veilig in hun zaak kunnen ontvangen. Ondernemers die geslaagd zijn, krijgen een keurmerk in de vorm van een raamsticker. Op de sticker staat de maximumcapaciteit. Duidelijkheid voor gasten én handhavers dus. Landelijke regelgeving is en blijft echter leidend. Dus als de Rijksoverheid besluit ander maxima te hanteren, dan gelden deze.
“Als de horeca straks haar deuren weer mag openen, willen we dit op een gastvrije én verantwoorde manier kunnen doen. Het is fijn om te merken dat de ondernemers dit zelf ook heel belangrijk vinden en het initiatief hebben genomen voor dit keurmerk. En het geeft gasten een veilig gevoel.”
– Monique List, wethouder binnenstad
Het keurmerk en de rekentool zijn een gezamenlijke productie van de gemeente en de Eindhovense horeca. Naast Restaurant 1910 en restaurant Queens hebben al meer dan 50 ondernemers een aanvraag ingediend. Het keurmerk zal dus snel op veel plekken zichtbaar worden waardoor steeds meer herkenning gaat optreden. Interesse? Aanvragen kan via het aanmeldformulier op de pagina van Eindhoven247. Eindhoven247 voert namens de gemeente Eindhoven ook de controle op de berekening uit.
——————
* De rekentool en de video-instructie voor het Keurmerk Veilige Capaciteit Horeca is ontwikkeld door Crowdprofessionals, in opdracht van Stichting Horeca Eindhoven (SHE) met medewerking van KHN Eindhoven. Het keurmerk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Eindhoven, BIZ Eindhoven, KHN Eindhoven, Stichting Horeca Eindhoven (SHE), Eindhoven247, Stad & Co en CrowdProfessionals.
——————