Stad & Co
wenst...

iedereen gelukkige
kerstdagen en een liefdevol 2022!

In het almaar uitdijende universum van techbedrijven, deep fakes, machine learning en ongeveer 175 zettabyte aan data in 2025, verlangt zelfs de grootste verlichte geest ook wel eens naar iets kleins. Gelukkig barst het ervan. Je moet het alleen even zien. Maar valt je oog er eenmaal op, dan is het overal. Hartelijkheid. Zorgzaamheid. Generositeit. Tederheid. Zonder dat er iets tegenover staat. We noemen het kleine gebaren. Gek eigenlijk.

Geniet van Daphne, Christel, Marcel, Ahmet en Julie. En van elkaar!

 
 

Dit is Christel. Ze is al jaren Navigator in Eindhoven. Christel bezorgt bezoekers van de binnenstad graag een warm welkom. Waar wil je naartoe? Wat zoek je? ‘Nou eh… ik moet nog ergens slapen’, zei voormalig collega en expat Alexander toen hij Eindhoven dit jaar opnieuw bezocht. Gastvrije Christel dacht geen seconde na en bood de oud-Navigator meteen een slaapplek aan. ‘Geregeld!’ Dat is nog eens collegiaal!

Dit is Ahmet. Hij is ondernemer in Utrecht. Voor hem en veel andere collega-ondernemers in de Kanaalstraat/Damstraat is de ramadan een belangrijke maand. Als de vastenperiode erop zit, is het feest! Suikerfeest! Met Eid al-Fitr eet je je buik rond. Zoete lekkernijen zijn geliefd. Ahmet zette zijn toonbank vol snoeppotjes en deelde ze hele dag uit. Bij ieder ijsje. Hij blij, zijn klanten blij.

Dit is Daphne. Ze is voorzitter van de Ondernemersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer. Ze snelde naar de winkelstraat om iets héél lekkers voor haar bestuur te halen toen de stemmen waren geteld. Haar toespraak was spontaan en raakte. Ja, het was een JA voor de BIZ! De kroon op keihard werken. Vanaf nu sweet memories…

Dit is Marcel. Hij is al jaren ondernemer in Zandvoort. De horecatijger, die normaal niet op zijn mondje is gevallen, was dit jaar sprakeloos en immens trots. Tot zijn verrassing werd hij in november Ondernemer van het jaar! En dat vond niet zomaar iemand, maar was het oordeel van een vakjury plús het publiek. Marcel viel zowaar even stil. Hij glom! Een welverdiende opsteker in dit jaar vol Tarzanbochten voor hem en zijn vakbroeders.

Dit is Julie. Ze studeert aan de Fontys Hogeschool. Het studentenleven kent weinig geheimen voor haar. En ze is van meer markten thuis! In Eindhoven schoot ze onlangs spontaan een ondernemer te hulp. Julie deelde de hele dag warme glühwein en goede wensen uit. ‘Geniet ervan en fijne dagen!’ Na sluitingstijd had ze ook nog een paar goede hospitality-tips. Dat is nog eens service!