Nederland: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

november 2021

Veel studenten zoeken naar manieren om hun opgedane kennis in de praktijk te toetsen. Logisch, want een echt vraagstuk is veel uitdagender en leerzamer dan een fictieve casus. Stad & Co heeft regelmatig interessante onderzoeksvragen, die we niet allemáál zelf kunnen oppakken. 1+1 =2, dacht adviseur Nicole Haas en legde nog een paar extra verbindingen met onderwijsinstellingen! Drie voorbeelden waarin we samenwerken met studenten:

Handen uit de mouwen

De opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven wil haar studenten praktijkervaring laten opdoen met hospitality. Stad & Co vangt geluiden op van ondernemers die met personeelstekorten kampen, vlak voor de feestdagen. Resultaat: 92 studenten gaan een dag meedraaien als gastheer of gastvrouw bij verschillende ondernemers in Eindhoven. Onderdeel van de opdracht is het uitbrengen van advies aan de ondernemer over de omgang met klanten én personeel.

Op onderzoek uit

Studententeams van Saxion (Deventer), Fontys Hogescholen (Eindhoven) en Hogeschool Inholland (meerdere locaties) zijn aan de slag met zes onderzoeksopdrachten in heel Nederland. Stad & Co fungeert als externe opdrachtgever. De ene groep verdiept zich in de mogelijkheden die daken bieden op een bedrijventerrein, een andere groep analyseert de sfeergebieden in een binnenstad. De studenten observeren op locatie, interviewen ondernemers en andere stakeholders, graven in de literatuur en delen vaak op een creatieve manier hun bevindingen.

Stage

Stad & Co zelf heeft twee studentenstagiairs voor langere tijd aan zich verbonden. Romy Beukeboom doet een master Landscape Architecture & Planning aan Wageningen University & Research en loopt vijf maanden stage. En ook Guus Bleumer combineert zijn master Urban and Regional Planning aan de Universiteit van Amsterdam met een stage. Romy en Guus werken allebei mee aan projecten en delen hun frisse blik met ons, zowel op opdrachten als op de organisatie.

Frisse blik

En wat wordt ú hier wijzer van? Studenten komen door hun onbevangen blik op situaties regelmatig tot andere observaties dan wij. Zij halen verrassende inzichten uit hun onderzoeken en hebben vaak vernieuwende ideeën over het betrekken van mensen in gebieden bij vraagstukken en bij hun omgeving. Hun analyses en voorstellen zijn daardoor vaak zeer waardevol. En daar profiteert u ook van 😉

Meer informatie?

Meer informatie of samen met Stad & Co ook een samenwerking met studenten opzetten? Stuur dan een mail naar Nicole Haas of bekijk de mogelijkheden van Stad & College. 

v.l.n.r. Stad & Co'er Maud, stagiaire Romy en Guus
Inspiratiebijeenkomst Fontys studenten bij het Parktheater Eindhoven

meer weten?

 

Nicole Haas

senior adviseur
mail mij     LinkedIn