Home: online informatiesessie subsidieregeling Noord-Holland druk bijgewoond

mei 2020

Tien miljoen euro om de komende vier jaar de kwaliteit van bestaande bedrijventerreinen, kantorenlocaties en winkelgebieden in Noord-Holland te verbeteren. Dat is in het kort waar de zogeheten HIRB+ regeling van de provincie Noord-Holland op neerkomt.

De coronamaatregelen noodzaakten de provincie eerder dit jaar een geplande informatiebijeenkomst over de subsidieregeling te annuleren. Op zoek naar een alternatief om potentiële aanvragers op de HIRB-mogelijkheden te attenderen, stelden Stad & Co’ers Farzad Ghaus en Janneke den Ouden voor een online sessie te organiseren. Eind april ontmoetten ruim zeventig gemeenteambtenaren, ondernemersvertegenwoordigers, vastgoedbeheerders- en eigenaren, projectontwikkelaars en andere belangstellenden elkaar digitaal.

Coproductie

De online informatiesessie was specifiek bedoeld voor betrokkenen bij bestaande bedrijventerreinen, kantorenlocaties en winkelgebieden met ideeën over een procesverbetering of onderzoek. De organisatie was een coproductie van de provincie Noord-Holland, Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Stad & Co. Deelnemers logden thuis in en participeerden met behulp van videobellen en chatten.

Breakout-sessies

Na een algemene introductie met praktijkvoorbeelden over de regeling, splitste de groep in twee breakout-sessies: één voor bedrijventerreinen en kantorenlocaties en één voor winkelgebieden. Bij de breakout-sessies waren experts en adviseurs aanwezig die in gesprek gingen met de deelnemers. Geïnteresseerden stelden volop vragen en deelden ervaringen uit de praktijk.

Samenwerking is de basis

Winkelgebieden hebben het op dit moment erg lastig, kwam naar voren tijdens de breakout winkelgebieden. Maar er is ook hoop, gaf Margot Recter van de provincie Noord-Holland aan. ‘Samenwerking is de basis voor winkelgebieden die het nu net wat beter doen. Je kan elkaar meer en beter ondersteunen en weet elkaar makkelijk te vinden in deze moeilijke tijd.’ Haar collega Michel van Wijk concludeerde na afloop van de breakout bedrijventerreinen dat hij veel aanvragen verwacht.

Meer weten?

Bijeenkomsten digitaal organiseren heeft zonder meer voordelen. Zo is de bijeenkomst online terug te zien en het scheelt natuurlijk reistijd. Toch blijven fysieke bijeenkomsten en ontmoetingen naar verwachting ook in de toekomst belangrijk. Bij Stad & Co zijn we blij met alle uitstekende alternatieven én zien we uit naar de tijd dat we ook weer ‘live’ kunnen! Meer weten over de HIRB+ regeling en de bijeenkomst? Lees dan hier verder.