Hilversum: Gemeenteraad unaniem achter plannen BIZ De Gijsbrecht

mei 2021

Onlangs steunden alle 37 leden van de Hilversumse gemeenteraad het amendement Sneller aan de slag met de Gijsbrecht. De unaniem aangenomen wijziging op de gemeentelijke Mobiliteitsvisie effent de weg voor versneld verbeteren van de inrichting van de winkelstraat in Hilversum-Zuid. En of dat nog niet genoeg goed nieuws is... wordt het wensbeeld dat de ondernemers samen met de buurt en vastgoedeigenaren hebben ontwikkeld als inspiratiebron gebruikt.

Toekomstvisie 

De wethouder heeft nu feitelijk een opdracht van de gemeenteraad om de straat versneld aan te pakken. Een beter verblijfsklimaat staat al jaren bovenaan in de toekomstvisie van de ondernemers-BIZ. Het wensbeeld De Gijsbrecht van morgen verbeeldt wat er moet gebeuren. De aanpak, de professionaliteit en het niet aflatende enthousiasme van de ondernemers die inmiddels al tien jaar samenwerken, werpen hun vruchten af. 

BIZ gebruikers én eigenaren

Geen wonder dus dat ook de vastgoedeigenaren in de straat zich willen verenigen in een BIZ. In 2019 werden de eerste gesprekken gevoerd en dit voorjaar voert een kopgroep de draagvlakmeting uit. Parallel gaan de ondernemers voor een derde termijn van vijf jaar. Beide clubs willen met veel energie aan de slag voor de straat. De mogelijke instelling van twee BIZ’en maakt structureel samen investeren in een toekomstbestendige Gijsbrecht immers nog gemakkelijker. 

Flinke stap

Renske Schriemer (voorzitter ondernemers-BIZ), Joost Verhagen (bestuurslid) en Stad & Co’er Floor Thomasse (adviseur van de BIZ) hebben het hete ijzer na de positieve amendementstemming in ieder geval direct gesmeed. Er zijn met alle drie betrokken wethouders procesafspraken gemaakt. Floor Thomasse: ‘Er is nog een weg te gaan, maar we hebben een flinke stap gezet!’ 

Meer weten?

Benieuwd naar ‘De Gijsbrecht van morgen’ of de vorderingen van de BIZ-(her)stemmingen? Neem dan contact op met Floor Thomasse van Stad & Co.

meer weten?

 

Floor Thomasse

senior adviseur
mail mij     LinkedIn