Gooise Meren: Piepjong, met monumentaal DNA

september 2022

Kent u Gooise Meren? Nee? Opgelet dan, want lang zal dat niet meer duren! Gooise Meren is de jongste gemeente van het Gooi en omvat Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Hoewel Gooise Meren net komt kijken, kijkt men er ook graag vooruit. Ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren zijn zich goed bewust van de vele plussen en kansen die de gemeente inwoners en bezoekers biedt. De nieuwe ‘manager vitale kernen’ gaat ze nu ook breed op de kaart zetten. Gezamenlijk, én voor elke plaats afzonderlijk.

Historisch, waterrijk en groen

Het grondgebied van Gooise Meren barst van de historie en de cultuur en staat bekend om zijn prachtige natuur en wateren. Prima ingrediënten voor een bloeiend leef-, ondernemings- en investeringsklimaat. Maar, vinden inwoners en bezoekers van Gooise Meren dat ook? Of beter gezegd: profiteren ze er ook voldoende van? Weten ze de weg in en naar de gemeente te vinden? Zijn ze tevreden, nu en straks?

Manager vitale kernen

Binnen Gooise Meren werken ondernemers en de gemeente samen aan ‘de toekomstbestendigheid en de aantrekkelijkheid van alle centra’. Concreet pakken de partijen al langer gezamenlijk de gebiedsmarketing en -promotie op. Ook werken ze samen aan het versterken van de identiteit en aantrekkelijkheid van de individuele kernen. Ze financieren hun activiteiten gezamenlijk. Met de komst van de manager vitale kernen willen de twee stakeholders ook de vastgoedbranche aanhaken en hun publiek-private samenwerking nog meer kracht bijzetten: overkoepelend, voor de hele gemeente, en op maat voor elke kern. Doel: een florerend ‘morgen’ voor Gooise Meren creëren door ‘vandaag’ zoveel mogelijk relevante pluspunten van de gemeente concreet te verzilveren.

Tandem

De nieuwe functie krijgt ook een innovatieve invulling. Hij wordt namelijk door twee mensen uitgevoerd: Eugène van Gerwen van Stad & Co en Babs van Gisbergen van Business Hustlers. Eugène: ‘We vormen samen een tandem. Babs zit voorop. Zij geeft in woord en daad uitvoering aan de functie, zij is het aanspreekpunt voor alle partijen in Gooise Meren en zij is het ‘gezicht’ van ons tweeën. Ik zit achterop en ik neem twee dingen mee waar Babs onbelemmerd over kan beschikken: zo’n dertig jaar kennis en ervaring in het werkveld van de stedelijke economie en mijn stuurmanskunsten op het gebied van publiek-private samenwerking,’

Met ons als tandem krijgt Gooise Meren the best of both worlds. Waar Stad & Co vakinhoudelijke kennis en expertise inbrengt, ken ik het gebied en de stakeholders in dit project erg goed. Hierdoor kunnen we samen sneller schakelen dan alleen, en is onze aanpak altijd spot on én flexibel.

-Babs van Gisbergen, Business Hustlers

Uit de startblokken

Babs en Eugène gaan zich bezighouden met een waaier aan onderwerpen: beleid maken, visies vertalen naar uitvoeringsprogramma’s en concrete acties én het bestaande samenwerkingsverband verder versterken. De eerste stap wordt een bijeenkomst om alle stakeholders te informeren over de start van het project. Hier wordt ook een analyse van de huidige situatie besproken en gezamenlijk bepaald welke acties op korte, middellange en lange termijn worden ingezet.

Meer weten?

Ook behoefte aan een integrale of innovatieve aanpak om uw gebied toekomstbestendig(er) te maken? Lees dan meer over gebiedsvisies en -strategieën. Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Eugène van Gerwen.

meer weten?

 

Eugène van Gerwen

oprichter en senior adviseur
mail mij     LinkedIn