Even voorstellen: Quint Vaneker

juni 2023

Sinds eind april is Quint aan de slag als adviseur bij Stad & Co. Wie is onze collega, wat komt hij doen, en waar is hij goed in?

Samen ben je sterker

Een bundel stokken kun je niet breken. Samen sta je sterk. Een cliché, maar daarom juist zo waar! Stevigheid creëer je door de stokken samen te voegen. Dat past bij de manier van werken binnen Stad & Co: samen bouwen aan het mooier maken van de stad. In mijn eerste maanden als adviseur is dit echt alleen maar bevestigd. Ik geniet van het enthousiasme en de energie van mijn opdrachtgevers én collega-Stad & Co’ers!’

Iedereen heeft een stem

‘Een plan of advies ontwikkelen voor een opdrachtgever, en daarmee aansluiten bij de ideeën van álle belanghebbenden. Dat noemen we een gedragen advies. Het samenbrengen van die verschillende stemmen is wat ik goed kan. Draagvlak creëren door alle betrokkenen een stem te geven, en hier ook op te acteren.

In projecten waar ik nu instap, zoals het winkelcentrum Zalmplaat in Rotterdam, is dit direct van toepassing. Iedereen heeft de kans om mee te denken én te bepalen over hoe iets eruit gaat zien, of welke richting iets op gaat. Zo doen we iets terug voor de wijk, de stad, de bezoeker of de bewoner. Dat geeft mij energie.’

Wie is Quint?

‘Ik ben een enthousiaste Utrechter en een sportliefhebber. Ooit begon ik aan een opleiding tot sportleraar, de ALO. Daar ontdekte ik hoe leuk het is om de dynamiek van een groep te ontleden, en samen naar een doel te werken. Dat is me blijven boeien: daarom heb ik vervolgens culturele antropologie en ontwikkelingssociologie en culture, organization and management gestudeerd. Groepsdynamische processen, in combinatie met een gezonde liefde voor de stad: dat is wat mij naar Stad & Co heeft gebracht.’

meer weten?

 

Quint Vaneker

adviseur
mail mij     LinkedIn